16 / 05 / 2024

trabzon yurt yapımı

trabzon yurt yapımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dönemimizde Trabzon'a 478 milyon liralık, yurt başta olmak üzere pek çok gençlik ve spor yatırımı yaptık. Trabzon yüksek öğrenim yurtlarında barınan öğrenci sayısı bugün 8 bin 667 oldu" dedi...

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

Trabzon'da 22.9 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon Ortahisar'da 22 milyon 904 bin 846 TL bedelle yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Uzungöl'e seyir terası yapım işi ihale edilecek!

AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu, "Göle hakim bir alanda 2017 yılı için çelik konstrüksiyon üzeri ahşap kaplama seyir terasının projesi onaylandı ve yapım işinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek" dedi.

Trabzon Arsin'e 2 okul ve bin kişilik yurt yapılacak!

Trabzon’un Arsin İlçesi Belediye Başkanı Erdem Şen yaptığı açıklamada Arsin Yatırım adasının yolunda gittiğini ve Bakan Süleyman Soylu’nun konunun takipçisi olduğunu söyledi. Şen, Arsin'e 2 okul ve bin kişilik yurt yapılacağının da müjdesini verdi.

TOKİ yurt yapımına destek vermeli!

Anadolu Gazetesi köşe yazarı olan Sefer Aşır Eraslan bugünkü yazısında öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasından bahsetti. Eraslan, ''TOKİ, yurt yapımına daha çok destek vermelidir'' dedi.

Trabzon İkisu Grup Yolu'nun yapım ihalesi 14 Temmuz'da!

İkisu Grup Yolunun yöre insanına layık hale getirilmesi için icra edilen planlama ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar doğrultusunda yol yapım ihalesi 14 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Trabzon Sürmene Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun yapımına onay!

Sürmene Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organizasponu ve proje ortaklığında Sürmene İlçe Sahası A’dan Z’ye yenileniyor. İlçe Sahası’nın yanı sıra Sürmene’ye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapımı için de onay çıktı.

Trabzon ve Balıkesir'de santral yapımı için acele kamulaştırma!

Trabzon ve Balıkesir illerinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Trabzon Kanuni Bulvarı'na yapılan itirazlar tartışıldı!

Trabzon’un en önemli projelerinden olan Kanuni Bulvarı’nda itirazlar kabul görmedi. Trabzon'da yapımı süren ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan Kanuni Bulvarı’na 4 mahallede toplamda 406 itiraz yapıldı.

TOKİ Karacabey'de 336 kişilik yurt yapımında sona geldi!

Karacabey'de TOKİ tarafından yapılan 336 kişi kapasiteli öğrenci yurdunda sona gelindi. Şu anda son rötuşlan yapılan yurt, 5 yıldızlı otelleri aratmayacak şekilde inşa edildi.

trabzon yurt yapımı Haberi

trabzon yurt yapımı

Başbakan Erdoğan, Akçabat İlçesinde Trabzon Valiliği tarafından onuruna verilen akşam yemeğinde, yatırımlarda emeği geçen bütün kişi ve kuruluşlara şahsi ve millet adına şükranlarını sunduğunu söyledi.


Erdoğan, 11 yıllık süreçte Trabzon'a gerçekleştirilen yatırımları artık bir anda saymanın mümkün olmadığını, özet olarak birkaç başlığı hatırlatacağını belirterek, söz konusu dönemde toplam 437 milyon 360 bin liralık eğitim yatırımı yapıldığını söyledi. 


Yatırımlar çerçevesinde 1988 derslik yaptırdıklarını, okullara 13 bin 500 bilgisayar gönderdiklerini, 2002-2003 eğitim yılında ilde 7 bin 274 olan öğretmen sayısının, 2013 Ekim ayı itibarıyla 9 bin 297'ye çıktığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Karedeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte, 4 enstitü, bir devlet konservatuvarı 5 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul ile teknokent merkezi hizmete girdi. Fen edebiyat fakültesi ile mimarlık ve mühendislik fakültelerini de...