29 / 04 / 2024

Trabzon'a 478 milyon liralık gençlik ve spor yatırımı yapıldı!

Trabzon'a 478 milyon liralık gençlik ve spor yatırımı yapıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dönemimizde Trabzon'a 478 milyon liralık, yurt başta olmak üzere pek çok gençlik ve spor yatırımı yaptık. Trabzon yüksek öğrenim yurtlarında barınan öğrenci sayısı bugün 8 bin 667 oldu" dedi...



Başbakan Erdoğan, Akçabat İlçesinde Trabzon Valiliği tarafından onuruna verilen akşam yemeğinde, yatırımlarda emeği geçen bütün kişi ve kuruluşlara şahsi ve millet adına şükranlarını sunduğunu söyledi.


Erdoğan, 11 yıllık süreçte Trabzon'a gerçekleştirilen yatırımları artık bir anda saymanın mümkün olmadığını, özet olarak birkaç başlığı hatırlatacağını belirterek, söz konusu dönemde toplam 437 milyon 360 bin liralık eğitim yatırımı yapıldığını söyledi. 


Yatırımlar çerçevesinde 1988 derslik yaptırdıklarını, okullara 13 bin 500 bilgisayar gönderdiklerini, 2002-2003 eğitim yılında ilde 7 bin 274 olan öğretmen sayısının, 2013 Ekim ayı itibarıyla 9 bin 297'ye çıktığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Karedeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde 10 fakülte, 4 enstitü, bir devlet konservatuvarı 5 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul ile teknokent merkezi hizmete girdi. Fen edebiyat fakültesi ile mimarlık ve mühendislik fakültelerini de ayırdık ve üniversitemize 2 fakülte daha ilave etmiş olduk. Trabzon'a 2010 yılında vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesi'ni kazandırdık. Dönemimizde Trabzon'a 478 milyon liralık, yurt başta olmak üzere pek çok gençlik ve spor yatırımı yaptık. 2002 yılı sonuda sonunda Trabzon yüksek öğrenim yurtlarında barınan öğrenci sayısı 5 bin 712 idi, bugün 8 bin 667 öğrencimize barınma imkanı sağladık. Bunlar aynı zamanda lüks, bizden önce 8-10 kişilik odalar vardı ve bu odalarda maalesef doğru düzgün tuvalet-banyo bile yoktu. Ama şimdi odalar 3 kişiliktir, her 3 kişilik oda da ranza tipi değil karyola tipidir, tuvaleti-banyosu vardır, hatta mini barlar yapmaya başladık. Çalışma için özel masası donanımlı olarak vardır."


-Sağlık hizmetleri


Trabzon genelinde birçok yurt yapımının devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Trabzon'a sağlık hizmetleri için de 704 trilyon liralık yardım yaptık. Sağlıkta 2015 yılı sonuna kadar 1 katrilyon liraya ulaşmayı planlıyoruz. Trabzon'da 2002 yılında kamu ve özelde toplamda 50 adet diyaliz cihazıyla hizmet verilirken, bugün bu sayı 169'a ulaşmıştır. Bilgisayarlı tomografi cihazı kamu ve özelde toplam 3 adetti, bu sayı 15'e ulaşmıştır.  TOKİ  aracılığıyla Trabzon'a 6 bin 67 konut uygulaması başlattık. Başta Zanos Vadisi olmak üzere kentsel dönüşüm projelerimiz Trabzon'un çehresini değiştiriyor" diye konuştu. 


Başbakan Erdoğan, Trabzon'da 2003 yılına kadar 73 kilometre bölünmüş yol olduğunu, buna 106 kilometre bölünmüş yol eklediklerini hatırlatarak, Trabzon-Gümüşhane-Erzurum güzergahında bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini, Zigana Geçidi'ne yeni bir tünel inşası için proje çalışmaları başlattıklarını söyledi. 


Trabzon'un şehir içi ulaşımını rahatlatmak için de "Kanuni Bulvarı" olarak anılan 20 kilometrelik yolun yapım çalışmalarına başladıklarını, birçok çalışmanın da sürdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, sahil yolu ile Bayburt arasını 90 kilometre kısaltacak 4 kilometre uzunluğundaki Salmankaş Tüneli'ndeki kazı faaliyetlerinin ise tamamlandığını vurguladı.


Erdoğan, Atasu Barajı'nı tamamlayarak Trabzon'un içme suyu problemini çözdüklerine işaret ederek, "Hükümetlerimiz döneminde Trabzon'a 2003-2013 yılları arasında 253 trilyon lira tutarında çay desteği verdik. 2009-2013 yılları arasında toplam 347 trilyon lira tutarında alan bazlı fındık desteği sağladık. Trabzonda 550 trilyon lira enerji yatırımı gerçekleştirildi. Bunlar, yaptığımız yardımların sadece küçük bir kısmı" ifadesini kullandı. 


Trabzon'un büyükşehir olması için verdikleri sözlerini tuttuklarını ve yasayı çıkardıklarını dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerine Trabzon'un büyükşehir olarak gireceğini, belediyenin böylece daha iyi ve büyük hizmetler yapacağını, hizmet kalitesinin ve devlet ödeneğinin de önemli ölçüde artacağını kaydetti.


AA


Geri Dön