02 / 07 / 2024

Trabzonda hes için keşif yapıldı

Trabzonda hes için keşif yapıldı

Trabzon Çaykara ilçesi Solaklı Vadisi Ogene Deresi üzerinde bir HES projesi yapılması planlanıyor. Esentepe HES projesi için mahkeme kararıyla keşif yapıldı.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kars Karakurt için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Karakurt HES-Karakurt Havza Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

IC içtaş Kadıncık HES'leri 49 yıl işletecek!

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), IC içtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verdi.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Pembelik Barajı için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptali isteniyor!

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma girişimi adına konuşan Barış Yıldırım, ''Pembelik Barajı ve HES için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptaline karar verilmesi gerekmektedir.''dedi.

Tacikistan, yüzyılın inşaatı için Şalini Impregilo şirketiyle anlaştı!

Tacikistan, ülkede "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin (HES) yapımı için İtalyan Şalini Impregilo şirketi ile 3,9 milyar dolar tutarında anlaşmaya imza attı.

Antalya Kamer HES projesi için ÇED raporu iptal edildi!

Antalya'da Alara Nehri'nde planlanan Kamer HES için verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Alara Nehri’ne yapılacak HES için bilirkişi atandı!

Alara Nehri’nde HES için verilen ’ÇED Olumlu’ raporunun iptali için açılan davada bilirkişi, tarım ve sulamanın olumsuz etkileneceğini belirtti

TT Group üç şirketi için iflas erteleme istedi!

Türkiye genelinde 10’a yakın Hidroelektrik Santrali (HES) projesi bulunan TT Group'a üç şirketi mali sıkıntıya girdi. Üç şirket için iflas erteleme talep edildi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Kavak HES için 3. ÇED süreci başladı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

Trabzonda hes için keşif yapıldı Haberi

Trabzonda hes için keşif yapıldı


Trabzon Çaykara ilçesi Solaklı Vadisi Ogene Deresi üzerinde bir HES projesi yapılması planlanıyor. Esentepe HES projesi için mahkeme kararıyla keşif yapıldı. Ancak, dikkat çekici bir durumun yaşandığı ortaya çıktı. Şirket, keşif heyetine projede yer olmayan farkı bir bölgeyi HES bölgesi olarak gösterdi. Köknar köylüleri de keşif heyetine “HES istemiyoruz” itirazında bulundu.


Trabzon Valiliği,  Ogene deresi üzerinde kurulması planlanan Esentepe HES projesi için 2010 yılında “ÇED gerekli değildir” kararı verdi. Verilen karar üzerine BAHSER Enerji Elektrik isimli şirket projeyi hayata geçirmeye karar verdi. Köknar Köyü sakinleri, kurulması planlanan HES için verilen “ÇED gerekli değildir” kararının çevre hukukuna uygun olmadığı gerekçesiyle Trabzon İdare Mahkemesine dava açtı. Dava dilekçesinde, Valiliğin kararının iptali ve yürürlüğünün durdurulması talep edildi. 


FARKLI BİR YER GÖSTERİLDİ 

Mahkeme heyeti bugün HES’in...