05 / 11 / 2024

Trabzonda kaçak yapı yıkımları

Trabzonda kaçak yapı yıkımları

Son yıllarda hızlı bir değişim ve gelişim sürecine giren Trabzon'u, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu anlattı. Gümrükçüoğlu hedefinin kenti dünyaya tanıtmak olduğunu belirtti.

Trabzon'daki kaçak yapılar anında yıkılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı'nda Karadeniz'in güzelliklerine değindi. Soylu, ''2016 yılında Trabzon'da hiçbir yaylada kaçak yapılan yayla evi olmayacak ve yapıldığı anda da yıkılacak'' dedi.

İnegöl'de kaçak yapılar yıkılıyor!

İnegöl Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadelesini kararlı şekilde sürdürüyor. Kaçak olduğu belirlenen ve yasal işlemleri tamamlanan üç yapı, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri altında biri balyozla, diğeri iş makinesi ile yıkıl

İnegöl Belediyesi kaçak yapıları yıkıyor!

İmara aykırı veya kaçak yapıldığı tespit edilen yapılar, İnegöl Belediyesi ekiplerince yıkılıyor. Bu kapsamda Ortaköy yolu üzeri Kümeevler adresinde 388 ada 34 parseldeki 110 m2 ebatlarındaki ruhsatsız kaçak binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Antalya Olimpos'ta kaçak yapılar tespit ediliyor!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde zabıta ekipleri tarafından Adrasan ve Olimpos’taki kaçak yapıların tespit çalışmaları devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adrasan ve Olimpos’taki kaçak yapıların tespiti için çalışma başlattı.

Kaçak yapılaşmayı İHA'lar tespit edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla tespit edecek. "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim Isı Projesi" kapsamında kentsel alanlarla mevcut durum tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Trabzonda kaçak yapı yıkımları Haberi

Trabzonda kaçak yapı yıkımları

61 projeyle yola çıkan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 'Trabzon Türkiye'nin en yaşanılabilir kenti' diyor. Hedefi ise kenti dünyaya tanıtmak.



Sizce neden iki dönem üst üste tercih edildiniz?


Bizden önceki yönetim büyük hizmetler yapamadı. 2009’da aday olduğumuzda 61 proje vaat ettik. İlimizin plakasının 61 olması nedeniyle akılda kalıcı olmasını istedik. 2009-2014 döneminde 61 projenin 55’ini ya bitirdik, ya yarıladık, ya başladık. Bunların çoğu mega projeydi. Belediye başkanının mesai kavramı olmamalı. Gece gündüz çalışıyorum. Bence bunlar da tercih nedeni.


‘SEYYAR SORUNU ARTIK KALMADI'


Göreve gelir gelmez neler yaptınız, sizinle neler değişti? 


30 yıllık seyyar problemi vardı. Halkın desteğini alarak, kimseyi mağdur etmeden 3 ayda çözdük.Hatta seyyarlık yapan vatandaşlarımıza dernek kurduk. Onlara uygun yerler verdik. Göreve geldiğimizde toplu taşıma araçları 73 model, halkın deyimiyle ‘tabut’...