01 / 05 / 2024

Traçim Çimento limanı

Traçim Çimento limanı

Vize'de kurulu Traçim Çimento'nun İğneada'da kurmayı planladığı liman hem turizm hem de balıkçılık sektörüne darbe vuracak. Traçim 2012 yılında İğneada Liman’ına çimento yükleme boşaltma limanı için müracaat etmişti.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limana onay verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İstanbul’un Karadeniz kıyısında inşa edilecek olan çimento limanı projesine bir buçuk sene sonra onay verildi. İşte ayrıntılar...

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcılar alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Yatırımcılar geçen yıl yüzde 200’e varan getirisi nedeniyle borsaya yoğun ilgi gösterirken, bu yıl hem küresel hem yurt içi belirsizlikler nedeniyle rota farklı yatırım araçlarına yönelmiş durumda.

Özçim Demir Çimento Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçim Demir Çimento Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Salih Özceylan tarafından kuruldu.

Çiftay İnşaat, Batıçim'in yüzde 30.0247 hissesini aldı!

Çimento, enerji ve liman işletmeciliği ile Türkiye’nin en önemli gruplarından olan ve Ege Bölgesi’ne sunduğu katma değerle ön plana çıkan Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş.’de ki hisse devrine Rekabet Kurulu tarafından onay verilmesiyle Batıçim’de üst yönetim yeniden şekillendi.

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasının arazisini satın aldı!

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasına ait arazinin tapusunu teslim aldı. Belediye arazi içim  102 milyon 500 bin TL ödedi. 

Banu Uyan Çimsa Kurumsal İletişim Müdürü oldu!

50 yıla yakın bir zamandır çimento ve yapı malzemeleri sektörünün global bir oyuncusu olarak faaliyetlerine devam eden Çimsa’nın yeni Kurumsal İletişim Müdürü Banu Uyan oldu.

Kırklareli'de acele kamulaştırma kararı!

154 kV Traçim-Demirköy Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silivri’ye 450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacak!

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Silivri'de yaptığı konuşmada "450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacağını müjdeledi.

Bursa Çimento, Rodaport’daki hissesini yüzde 50’ye çıkardı!

Bursa Çimento, iştirakı Çemtaş’ın sahibi olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş’nin yüzde 22,5 hissesini 18 milyon 693 bin dolara satın alarak hissesini yüzde 50’ye çıkardı.

ÇEİS, Liderlik Gelişim Programı ile sektörün liderlerini yetiştiriyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından, çimento sektörüne vizyoner ve nitelikli liderler yetiştirmek amacıyla Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) işbirliğiyle hazırlanan “ÇEİS Liderlik Gelişim Programı” sektörün yöneticilerine kapılarını açtı.

İğneada'da kurulacağı iddia edilen çimento limanı TBMM'de konu oldu!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, İğneada'da kurulması planlandığı iddia edilen çimento limanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Traçim Çimento limanı Haberi

Traçim Çimento limanı

Traçim Limanı 2012’de Limanköy Balıkçılık Kooparatifi’nin açtığı davayla Danıştay’dan geçememişti. Liman projesi 3 yıl sonra yeniden gündeme getirildi.  Traçim-Ada Liman A.Ş. ortaklığı Limanköy Balıkçı Barınağı ve limanına bitişik dev bir liman projesi için ÇED raporu hazırlattı. 18 Mart’ta ÇED ön görüşmesi Ankara ’da yapıldı. İğneada Belediyesi’nin de desteklediği liman için köy muhtarı ve balıkçılar kooperatifi davet edilmedi.  Kırklareli Belediyesi, Demirköy Belediye ’si limana karşı çıkarak olumsuz görüş bildirdi.

İğneada Trakya’nın en önemli turistik bölgesi.  Yaz aylarında İğneada yerli yabancı turistle dolup taşıyor. İğneada’da çimento limanı gerçekleşirse günde 300 ağır yük kamyonu Vize-İğneada arasında gidip gelecek. Virajlı bir güzergaha sahip Demirköy-İğneada hattı turistlere cehennem azabı yaşatacak. Limanın İğneada Körfez’inde yaratacağı kirlilik ise ayrı bir ekolojik felaket.  Limanköy, Demirköy, Kırklareli Belediyelerinin karşı...