01 / 10 / 2024

Trafik şikayet

Trafik şikayet

Emniyetin hazırladığı tasarıya göre her vatandaş trafik polisi olacak. Cep telefonu ya da kamera ile kural ihlali yapan sürücüleri kayda alıp e-posta ile gönderecek. Polis görüntüye göre ceza yazacak...

Yaşamkent Ankara Çayyolu'nun yeni gözdesi!

Kent merkezinde istediği konforu bulamayan, yoğun trafik ve gürültüden şikayetçi olanlar, kaliteli ve konforlu yapılarla lüks yaşam istiyorlar.Yeni gelişen bölgeleri kaçış noktası olarak belirleyek Yaşamkent'i tercih ediyor.

Konyalı sanayiciler yüksek işyeri fiyatlarından şikayetçi!

Konya Ticaret Odası'nda bir araya gelen takım tezgahları ve hizmete yönelik makine imalatı sektör temsilcileri, arsa ve işyeri fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ettiler. TOKİ tarafından işyeri yapılması konusunda taleplerini dile getirdiler.

Balçovalılar park ve yol istiyor!

Yıllardır trafik ve otopark sıkıntısı çeken Balçovalılar, Ata Caddesi'ne alternatif olacak bir yol istiyor. Artık yayalara bile yer kalmadığını dile getiren vatandaşlar, oyun parkı yetersizliğinden de şikayetçi...

Yeni Yıldırım'da trafik sorunu çözülüyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki trafik sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Yıldırım'm ulaşım planında trafik sorunu olmayan güvenli ve geniş yollar yer alıyor.

Buca'da trafik ve imar sorununa çözüm bekleniyor!

Buca'daki trafik ve imar sorunu ile ilgili geçen bir yılda mesafe alınamadığını dile getiren ilçe halkı, Başkan Levent Piriştina'nın bu sorunlara çözüm üretmesini bekliyor.

Trafik sorununu önlemek için hangi projeler hayata geçiriliyor?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, trafik sorununun en önemli problemlerden biri olduğunu ve bu alanda önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. İşte hayata geçirilen projeler...

Kira beyannamesi vermeyenleri nereye şikayet edebilirim?

Kira vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi için beyan veriliyor. Peki, ev sahibiniz beyan vermiyor ve siz de "Kira beyannamesi vermeyenleri nereye şikayet edebilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet!

Kira geliri elde eden ancak kira gelir vergisini ödemeyen ev sahipleri, kiracısı tarafından ihbar edilebiliyor. Peki, kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet nasıl yapılır?

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Bir apartmanda kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yönetiminin yapması gereken bazı görevler bulunuyor. Peki, görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi kaçıran ev sahibini nasıl şikayet edebilirim, diyorsanız işte yanıtı...

TÜRSAB 100 bin yabancıyı Maliye’ye şikayet etti!

Kayıtdışı günlük ev kiralama turizmciyi harekete geçirdi. TÜRSAB, evini internetten kiralayan yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti..

TÜRSAB yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti!

Kayıtdışı günlük ev kiralama turizmciyi harekete geçirdi. TÜRSAB, evini internetten kiralayan yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Türkiye’de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık” dedi.

İstanbul’un trafik sorununu Aselsan çözdü!

ASELSAN’ın Ankara’da geliştirip, ürettiği Serbest Geçiş Sistemi, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde tam kapasiteyle devreye girdi. Kameralarla çalışan Sistem, trafik serbest akış halindeyken ücret toplayabiliyor.

Trafik şikayet Haberi

Trafik şikayet

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik terörüne karşı ilginç bir yöntem önerdi. Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıya gönüllü tüm vatandaşların fahri trafik müfettişleri gibi çalışmasına olanak verecek bir madde eklendi.


CEP TELEFONUYLA ÇEK GÖNDER


Tasarı Meclis'ten geçerse elinde kameralı cep telefonu bulunan herkes trafik casusluğu yapabilecek. Vatandaş aşırı hız, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, yasak park, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, hatalı sollama, araçtan sigara izmariti, çöp atma gibi eylemleri ya fotoğraflayarak tespit edecek ya da videoya çekecek.


Vatandaşlardan gelen fotoğraf ya da videoların nasıl inceleneceği kanun sonrası çıkartılacak yönetmelikle belirlenecek. 81 il emniyetinde özel inceleme birimleri kurulacak. Sürücülerin kural ihlali tespitine ilişkin görüntüleri bu birimlerce incelenecek.


PLAKA GÖRÜNME ŞARTI


Fotoğraf ya da video görüntülerinde kural ihlali yapan araçların plakasının net biçimde görünmesi şartı...