18 / 05 / 2024

Trakya demiryolu son durum

Trakya demiryolu son durum

Trakya'da demiryolunun yenilenmesinin ardından seferler başlıyor. Yolcular, 20 Ocak 2016'ya kadar 3 ay süreyle yüzde 25 indirimli seyahat edebilecek.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Ayçiçek yağlarında fiyat düşürecek açıklama! Trakya Birlik yetkilisi tarih verdi

Ayçiçek yağlarında fiyatları düşürücek açıklama Trakya Birlik fabrika müdürü Erkan Ünal'dan geldi. Türkiye'nin ayçiçek stokuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Ünal, üreticiden alınan yağlık ayçiçek tohumunun işlenerek son tüketiciye en uygun fiyattan verildiğini bildirdi.

Çiftçilere son dakika müjdesi! Ayçiçeği üreticilerine Trakya Birlik'ten ton başına 1.100 TL destek verilecek!

Trakya Birlik, 31 Temmuz 2022'de sona erecek olan 2021-2022 kampanya döneminde ürün teslim eden ortaklarına yüzde 40 yağlı ayçiçeği için ton başına fiyat farkı vereceğini duyurdu. 

Yapı Merkezi'nden Slovenya demiryolu ihalesinde atak!

Uluslararası alanda büyük projeler hayata geçiren Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin de içinde olduğu ortak girişim Slovenya'nın son senelerdeki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu projesinin 1'inci bölümünün ihalesini de aldı. 

Son 18 yılda demiryolu projelerine 29 milyar dolar yatırım yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, son 18 yılda 'demiryolu' projelerine 29 milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi.

Trakya'da emlak sektöründe son durum!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, koronavirüs salgınının emlak sektörüne etkilerinden bahsetti. Sürecin insanların gayrimenkul konusunda da bakış açısını değiştirdiğinden bahseden Feda, sektör çalışanları ve ticaretle uğraşanlara da gereken kolaylıkların sağlanmas

Ankara-Sivas demiryolu projesinde son durum ne?

Ankara-Sivas demiryolu projesi kapsamındaki güvenlik tünelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında son durum!

Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Gakharia, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattının, Doğu ile Batı arasında bir köprü olduğunu belirtti.

Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidinde son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesiyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesini birbirine bağlayacak, Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi projesinde çalışmalar kesintisiz sürüyor.

Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli inşaatında son durum!

TCDD tarafından yaptırılan ve Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli'nde çalışmalar hız kazandı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli inşaatında son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor.

Trakya demiryolu son durum Haberi

Trakya demiryolu son durum

Trakya'da demiryolunun yenilenmesinin ardından seferler başlıyor.


TCDD'den yapılan açıklamaya göre, yolların yenilenmesi, hattın tamamının elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemiyle donatım çalışmalarının bitirilmesiyle Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy arasında yarından itibaren bölgesel ekspres trenleri sefere konulacak.


Yolcular, 20 Ocak 2016'ya kadar 3 ay süreyle yüzde 25 indirimli seyahat edebilecek. Trenlerin seyahat süreleri yolların yenilenmesiyle Kapıkule-Çerkezköy arasında 40, Uzunköprü-Çerkezköy arasında 30 dakika kısaldı.


Söz konusu çalışmalar nedeniyle seferlerine ara verilen Trakya trenleri, demiryolunun tamamının elektrikli ve sinyalizasyon sistemiyle donatılmasıyla elektrikli lokomotifler ve konforlu klimalı vagonlarla...