08 / 05 / 2024

Trakya jeotermal

Trakya jeotermal

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ekipleri, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağını Kırklareli'nde buldu. Geçen yıl Asilbeyli köyünde Ferudun Çilli'ye ait arazide yürüttüğü çalışmalarda bin 500 metrede jeotermal bulguya ulaşıldı.

4 ildeki jeotermal alanlar ihale edilecek!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından Aksaray, Eskişehir, Konya ve Kırklareli'de bulunan ruhsatlı jeotermal alanlar 5 Mayıs 2015 tarihinde ihaleye çıkartılacak.

Isparta'da 2 adet jeotermal saha ve doğal mineralli su sahası ihale edilecek!

Isparta İl Özel İdaresi tarafından Senirkent-Gençali, Merkez-Yakaören ve Şarkikaraağaç-Arak mevkiilerinde bulunan 2 adet Jeotermal Kaynak Arama Sahası ve 1 adet Doğal Mineralli Su Arama sahası 275 bin TL'ye ihaleye çıkıyor.

Diyarbakır Ortaören'de jeotermal kaynak sahası ihale edilecek!

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Diyarbakır Merkez İlçesi'nde Ortaören Köyü mevkiindeki jeotermal kaynak arama sahası 3 yıllık arama hakkının verilerek ruhsatlandırılması işi ihale edilecek.

Diyarbakır'da jeotermal kaynak arama sahası ihale edilecek!

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Diyarbakır Merkez İlçesi'nde Hasanağa Köyü mevkiindeki jeotermal kaynak arama sahası 3 yıllık arama hakkının verilerek ruhsatlandırılması işi ihale edilecek.

GAP ile Güneydoğu'da jeotermal seracılık yaygınlaşacak!

GAP'ın hayata geçirilmesiyle her alanda değişim yaşanan bölgede jeotermal enerjinin kullanıldığı seraların yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı. Müslüm Yanmaz: "2023'e kadar bölgeye yaklaşık 2 milyar avroluk yatırım yapılacağını öngörüyoruz" dedi.

Sivas'ta jeotermal kaynak işletme ruhsat sahası ihale edilecek!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından Yıldızeli İlçesi, Ilıca Köyü sınırları içerisinde 08 Ruhsat nolu jeotermal kaynak işletme ruhsat sahası 35 bin TL'ye ihale edilecek.

Kastamonu'da 2 jeotermal ve doğal mineralli su sahaları ihale edilecek!

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından İnebolu ve Ağlı ilçelerinde bulunan 2 adet Jeotermal Kaynak-Doğal Mineralli Su Arama Ruhsatlı sahalar 53 bin 933,43 TL'ye ihale edilecek.

Kütahya'da 5 adet jeotermal kaynak sahası ihale edilecek!

Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından 5 adet jeotermal kaynak arama sahası 367 bin 68 TL'ye açık teklif usulü ile ihale edilecek.

Bolu'da 7 jeotermal ve doğal kaynak sahaları ihale edilecek!

Bolu İl Encümeni Başkanlığı tarafından Merkez, Göynük ve Mudurnu ilçelerinde 7 jeotermal kaynak ile doğal mineralli su arama sahası 575 bin TL'ye ihale edilecek.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin temeli atıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ülkelerin medeniyeti ilim, irfan, hak ve adalet ayağı üzerine oturtabildiğinde başarılı olacağını söyledi.

Mehmet Müezzinoğlu Trakya Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılışına katıldı!

Bakan Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılışı için tören alanına yaya olarak geçtiği sırada üniversite tıp fakültesi hastanesi bahçesinde sigara içenlere sağlık için sigarayı bırakmaları uyarısında bulundu.

Kayseri'de 3.1 milyon TL'ye satılık 37 jeotermal saha!

Kayseri Valiliği tarafından 37 jeotermal kaynak arama ruhsatlı sahaların satışı 3 milyon 142 bin 392,47 TL'ye 26 Şubat 2015 tarihinde ihale edilecek.

İstanbul'da 16 jeotermal ve doğal kaynak alanları ihale edilecek!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'un Beykoz, Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Pendik, Eyüp, Çatalca, Küçükçekmece, Başakşehir ilçelerinde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular 26 Şubat tarihinde saat 09:00'da ihale edilmeye başlayacak.

Trakya jeotermal Haberi

Trakya jeotermal

Çıkartılan su, elektrik enerji üretimi, konut ısıtması, termal, kaplıca ve sağlık turizmi, seracılık ve tarım alanlarında kullanılabilecek. MTA, çalışmalarım yaklaşık 20 gün içerisinde tamamlamayı planlıyor. Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli İl Temsilcisi Göksal Çidem, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağının Kırklareli'nde bulunduğunu söyledi. Suyun sıcaklığının 58 derece olduğunu aktaran Çidem, "Kırklareli Istrancalar gibi bir zenginliğe sahip olduğu için çok şanslı. Istrancalarda bu tür bulguların olduğunu biliyoruz. MTA da yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü çalışmalarında jeotermal su kaynağına rastladı" şeklinde...