29 / 04 / 2024

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Lozan Caddesi üzerinde yapımı devam eden bisiklet yolunu yaz ayına yetiştireceklerini bildirdi. Gürkan, Karaağaç Mahallesi ve Lozan Caddesi'nin bisikletçiler için uygun bir güzergah olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi.

Trakya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı! Tam 216 kişi alınacak!

​​​​​​​Trakya üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Tam 216 kişilik kadro için aranan şartlar haberimizde yer alıyor.

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizdi ve depremde kayıpların nasıl en aza indirilebileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Trakya Üniversitesi koronavirüs nedeniyle kira almayacak!

Trakya Üniversitesi, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) kaynaklanan olumsuzluklar nedeniyle kira talebinde bulunmayacak.

Trakya Üniversitesi 4 bin 500 kişilik yurt yaptırıyor!

Trakya Üniversitesi, 4 bin 500 kişilik öğrenci yurtları ve sosyal tesisleri yapım işi irtifak hakkı tesisi ihale ediyor. İhale 29 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Trakya Üniversitesi 4 bin kişilik yurt yaptırıyor!

Trakya Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Edirne Merkez'e bağlı Demirkapı Mahallesi'nde yurt yaptırıyor...

Trakya'da emlakçı olmak isteyen kursiyerler sertifikasını aldı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği ve Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı’nı tamamlayan 30 kursiyere sertifika verildi.

Trakya Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin ilk ödevi Selimiye Camii!

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, ilk ödevlerini Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni inceleyerek yapıyor.

Edirne'ye hastane yolu yapımı askıya alındı!

Edirne Belediyesi'nin, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında yapmayı planladığı 1,5 kilometrelik yol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün açtığı dava nedeniyle askıya alındı.

Balkan Üniversitesi'ne külliye inşa ediliyor!

TBMM AK Parti İstanbul milletvekili ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Bürge, ''Bu inşaat işadamlarının sahiplenmesiyle oluşan bir hadisedir. 60 bin metrekare kapalı alanı olan bir külliye olmasını hedeflediğimiz bir yer.''dedi.

1. Uluslararası Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Kongresi 13-14 Kasım'da!

Kocaeli'de düzenlecek 1. Uluslararası Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Kongresi'nin başkanlığını Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mümin Şahin yapacak.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Haberi

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin çeşitli noktalarında bisiklet ve yürüyüş yolu yaptıklarını söyledi.


Karaağaç Mahallesi ve Lozan Caddesi'nin bisikletçiler için uygun bir güzergah olduğunu anlatan Gürkan, şunları kaydetti:


"Edirne'den Karaağaç'a gidiş istikametinde yolun sol iç kısmına 6 metre genişliğinde uluslararası standartlara uygun bir bisiklet yolu yapıyoruz. Bu çalışmanın büyük kısmı tamamlandı. Lozan Caddesi üzerinde yapımı devam eden bisiklet yolunu yaza yetiştireceğiz. Yine D-100 karayolu üzerinde, bölge trafik şube müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi arasındaki yolun sağ tarafını geçtiğimiz kışa girerken yeşillendirmiştik. Şimdi orada bir yürüyüş ve bisiklet yolu oluşturacağız. Yolun Edirne istikametindeki sol tarafında daralan yerler var. Oralarda da yeni bir plan yapıyoruz. Orayı da genişletip, vatandaşlarımızın kullanımına...