08 / 05 / 2024

trampa sözşleşmesi damga vergisi

trampa sözşleşmesi damga vergisi

Trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Trampa işlemlerinde taraflar aralarında bir sözleşme imzalıyor. İşte, gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Atila Sertel'den İzmir'deki şehit ailesi için ev sözü!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bayramda ziyaret ettiği ve durumundan çok etkilendiği şehit ailesi için İçişleri Bakanı Elkan Ala'dan ev sözü istedi.

Mehmet Özhaseki'den Şehzadeler'e destek sözü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e ​Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesine destek olacağı sözünü verdi.

Şehmus Günaydın'dan Isparta'da emeklilere TOKİ desteği sözü!

Vali Şehmus Günaydın, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal ve yönetim kurulu üyelerine Isparta'da yapılacak TOKİ Emekli Konutları konusunda destek sözü verdi.

Zeynep Hüveyda Oral, Tekfen Emlak'ın yönetiminde söz sahibi!

Tekfen Holding yönetimde söz Sahibi olan personellerini açıkladı. Tekfen Emlak Geliştirme'de söz sahibi olan personel Zeynep Hüveyda Oral olarak açıklandı.

Söz Metler İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Söz Metler İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Enver Boyaalıcı tarafından 10 bin TL sermaye ile 31 Mayıs'ta Ümraniye, Adem Yavuz Mahallesi'nde kuruldu.

İztuzu Plajı’yla ilgisi son sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi!

DENİZ kaplumbağalarının üreme alanı olan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine dair yaşanan tartışmada son sözü şimdilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi.

Türkkan İnşaat sayısız projelerde başarılara imza atıyor!

Türkkan İnşaat, değerler ve çizdiği hedefler doğrultusunda bugüne kadar ürettiği sayısız projede başarılara imza atıyor. inşaat sektöründe saygın bir kültüre sahip bir firma yaratarak müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor.

İBB’nin kira gelirleri orantısız mı?

Sayıştay 2014 Denetim Raporu’nda İBB’nin kira gelirinin orantısız olduğunun altı çizilen raporda Sayıştay denetçileri bunun nedenini ihale sürecinin şeffaflıktan uzak yürütümesi olarak değerlendirdi.

Balıkesir Sındırgı turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleleri dolaşarak, yapılacak çalışmaları anlattı.

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Veysel Eroğlu'ndan Düzce'ye köprü sözü!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Düzce'ye de 19 yeni müjde ile geldiğini belirtirken, Kara Hacı Musa Mahallesi içinden geçen dere için 2 yeni köprü yapılması içinde söz verdi.

Derebahçe Sosyal Tesisi söz verilen tarihe yetişecek!

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek mühendislerden bilgi alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 6 dönümlük alan içerisine inşa edilen Derebahçe Sosyal Tesisi’ni söz verildiği tarihe yetiştireceklerini ifade etti.

Zeynep Fıratoğlu: Ev alırken son söz kadınların!

Ev alırken son sözü kadınların söylediğini öngören girişimci iş kadını Zeynep Fıratoğlu, bu fikirden yola çıkarak, emlak sektörüne kadın gözüyle bakan 'kadincaemlak.com' internet sitesini kurdu.

trampa sözşleşmesi damga vergisi Haberi

trampa sözşleşmesi damga vergisi

Gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Değerleri aynı olsun olmasın, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemleri Tapu Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor. Ancak, değerleri aynı olmayan trampa işlemelerine Tapu Müdürlüğü karışamıyor bu durumlar da tarafların kendi aralarında anlaşamaları gerekiyor. 


Trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun hükümlerine göre, gayrimenkul trampa işlemlerinde, satışa ilişkin hükümler uygulanıyor.


Satış hükümleri kapsamında, Tapu Müdürlükleri'nde yapılan işlemler karşılığında ödenen harç gayrimenkul trampa işlemlerinde de ödenmesi gerekiyor. Her yıl devlet tarafından belirlenen bu harç taraflardan ayrı ayrı taşınmazın değeri üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor.



Trampa işlemi, başka bir ifadeyle takas olarak da biliniyor.  Borçlar Kanunu'nun 118'inci maddesine göre, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. Takas...