11 / 05 / 2024

trampa takas nedir

trampa takas nedir

Takas işlemi başka bir ifadeyle trampa olarak ifade ediliyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı 2024! Trampa nedir? 

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı ödemeleri merak konusu oluyor. Peki gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? İşte tapu harcı 2024 detayları...

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

2017'de gayrimenkulünü satanlar dikkat!

Gayrimenkullerini beş yıl içinde satış, trampa, takas ve kamulaştırma gibi nedenlerle elden çıkartanlar, alım satımdan sağladıkları kazançlar için gelir vergisine tabi tutuluyor...

Turyap emlak takas sistemi nedir?

Turyap yeni projelerden yer almak isteyen ve elindeki 2. el gayrimenkulünü bir an önce satmayı planlayanlara yönelik emlak takas hizmeti sunuyor. Peki  ​Turyap emlak takas sistemi nedir?

5 soruda tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.

Takas yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilme işlemi olarak tanımlanabiliyor. Trampa işleminde mallar üzerinde eşitlik aranmıyor. Peki, takas yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?

Gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Trampa nedir nasıl yapılır?

Tapuda trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, trampa nedir nasıl yapılır? Tapuda trampa için hangi belgeler gerekli?

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

​Tapu Takası nedir nasıl yapılır?

Takas işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Peki, ​tapu takası nedir nasıl yapılır?

trampa takas nedir Haberi

trampa takas nedir

Gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Takas işlemi trampa olarak da biliniyor. Takas bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. 


Takas ile değiştirilecek gayrimenkullerin değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Taşınmazların değerleri arasında eşitlik olmaması halinde, bu fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor.


Takas işlemi yapılmasına dair taraflar arasında takas sözleşmesi yapılıyor. Bu sözleşme iki tarafa da borç yüklüyor.  Her iki tarafın da asli edim yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu borçlar ise her iki taraf için de paradan başka birşeydir.



Tapu işlemi için istenen belgeler;

1) Tapu senetleri yada tapu bilgilerini gösterir belge.

2) Trampa yapacak maliklerin (Yetkili temsilcilerinin...