08 / 05 / 2024

TS 706 standartı

TS 706 standartı

İnşaatta kullanılan kırmataş, kum, çakıl, cüruf gibi atıl gereçler, "Agrega" ismi altında nitelendiriliyor. Agrega nedir, detayları haberimizde...

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Toplu taşımaya İBB standartı geliyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Taşıt Hizmet Kalitesi Uygunluk Kontrolü Sistemi (TAHKUK) ile toplu ulaşım araçlarına belirli standart geleceği açıklandı. İstanbul’daki iki merkezde taksi, minibüs ve taksi dolmuş kalitesi denetlenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Fakir Prestige TS 2000 Elektrikli Süpürge en ucuza nereden alınır? İşte Fakir 9 Mart 2023 fiyat listesi

Elektrikli süpürge arayışı içinde olanlar dikkat sizin için Fakir Prestige TS 2000 500W Elektrikli Süpürge'yi en ucuza nereden alabilirsiniz diye araştırdık. İşte fiyat listesi.

Altın fiyatları paraşütsüz çakıldı! Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 16 Şubat 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları 16 Şubat Perşembe günü  yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları bugün resmen paraşütsüz çakıldı! Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 16 Şubat 2023 altın fiyatları.

Hyundai H-100 standart kasalı klimalı dizel kamyonet fiyatı belli oldu! İşte 16 Şubat 2023 fiyat listesi…

Hyundai H-100 standart kasalı klimalı dizel kamyonet fiyatı belli oldu! İşte Hyundai H-100 standart kasalı klimalı dizel kamyonetin özellikleri ve 16 Şubat 2023 fiyat listesi…

TOKİ kurasında 411 bin 706 kişinin kura sonucu belli oldu! Kurada ismi çıkmayanlar ne yapacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde hak sahipleri çekilen kuralarla belli oluyor. TOKİ’nin 250 bin konutluk sosyal projesinde 20 ilde çekilen kuralarla 411 bin 706 kişinin kura sonuçları da açıklanmış oldu.

Ts Laboratuvar Hizmetleri Yapı Malzemeleri Limited Şirketi Kuruldu!

Ts Laboratuvar Hizmetleri Yapı Malzemeleri Limited Şirketi bugün Sultanbeyli’de Turgut Eren tarafından kuruldu.

Fiat Egea tüm modellerinde Connect uygulamasını standart yaptı! Sadece 399 lira

Türkiye'nin en çok satan otomobil markası olan Fiat Egea, Temmuz ayından itibaren tüm Egea modellerinde, Connect uygulamasını standart olarak sunmaya abaşladı. Tüketiciler satın aldıkları araçlarını teslim alırken, sadece 399 TL’lik aktivasyon bedelini ödüyor.

Dolar paraşütsüz çakıldı! Bozdurmayanlar gidip evdeki komidinin ucuna kafasını vuruyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi politikaları çerçevesinde bu akşamdan itibaren bir dizi adımlar atılacağını duyurdu. Bu haberin ardından dolar paraşütsüz çakıldı.

Evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu! 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?

Evde bakım yardımı alan ihtiyaç sahibi aileler için ödemeler yapılmaya başlandı. Her ay belirli dönemlerde şehir şehir evde bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların bakımı için verilen evde bakım parası bu ayda ödenmeye devam ediliyor. Peki 2.706 TL'lik evde bakım maaşı hangi illerde ödendi?

Ts Çelik Ve Vinç İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ts Çelik Ve Vinç İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Büyükçekmece’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Remzi Soydan tarafından kuruldu.

20. TS Club mağazası Ümraniye'de açılacak!

Trabzonspor Kulübünün lisanslı ürünlerinin satıldığı TS Club mağazalarının 20'ncisi Ümraniye'de açılacak.

Deprem değil depreme karşı kayıtsızlık öldürüyor!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Unutmamamız gereken yegâne gerçek; öldüren deprem değil, depreme karşı kayıtsızlıktır" dedi.

TS 706 standartı Haberi

TS 706 standartı

Agrega nedir?

Agrega, harç, beton veya asfalt gibi malzemelerin ana bölümünü meydena getiren , cüruf, kum, çakıl ve kırmataş gibi atıl gereçler olarak ifade ediliyor. Agregalar, daha büyük taşların kırılması sonucu elde ediliyor. Uygun nitelik ve karışımın sağlanması halinde yüksek fırın cürufu, lav cürufu, süngertaşının ufalanmasından elde edilen parçalar da yerine göre agrega olarak kullanılabiliyor.


Ancak, şist ve şistle karışık, parçalanabilir taşlar agrega olarak kullanılmaya elverişli olmuyor. Çünkü agregaiçinde pislik, şist, kil, mika, organik maddeler ve çinko sülfürün bulunmaması gerekiyor. "Agrega nedir?" sorusunun genel tanımlamasını yapmak gerekirse;


"Agrega, doğal, yapay veya her iki cins yoğun mineral malzemenin genellikle 100 mm’ye kadar çeşitli büyüklüklerdeki kınlmamış ve/veya kinimiş tanelerinin bir yığınıdır." şeklinde karşımıza çıkıyor.


Agrega çeşitleri..

1. Hafif agregalar, vermikülit, perlit gibi, harçta kum yerine kullanılan...