28 / 04 / 2024

tse ankarada test merkezi

tse ankarada test merkezi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Ankara Temelli’de 120 milyon liralık yatırımla Ortadoğu ve Balkanların en büyük test ve eğitim merkezini inşa edecek. Komplekste laboratuvarların yanı sıra, 600 kişilik konferans salonu yer alacak...

AB, İspanya'nın hızlı tren test merkezine izin vermiyor!

AB Komisyonu, İspanya’nın Malaga şehri yakınında saatte 520 kilometre hız yapılabilecek bir hızlı tren test merkezi kurmak üzere ülkedeki demiryolu işletmesi ADIF’e sağladığı 140 milyon avroluk kamu desteğinin geri alınması kararı alındığını bildirdi.

thyssenkrupp asansörlerini 246 metrelik kulede test edecek!

thyssenkrupp Asansör’ün Almanya’nın Rottweil şehrinde inşa ettiği test kulesinde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.246 metre yüksekliğindeki kulede, asansörlerin en zorlu koşullarda test edileceği 12 adet asansör kuyusu yer alıyor.

Kenan Sofuoğlu Osmangazi Köprüsü'nde test sürüşü yaptı!

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde deneyeceği 400 kilometrelik hız rekoru için test sürüşlerine başladı.

Bursa'daki binaların depreme dayanıklılığı test edilmeli!

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, "Bursa'daki binaların depreme dayanıklılıkları test edilmelidir. Kentimizde riskli bina envanter çalışmalarımız hızlandırılmalıdır. " dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde test sürüşleri başladı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Asfaltlama çalışmalarının bitmesinin ardından, test sürüşleri başladı. 29 Ekim’de açılacak olan köprünün artık ince işçilikleri yapılıyor.

Fren Test Pisti Ağustos'ta tamamlanacak!

Otomotiv Test Merkezi'nin kamulaştırma işlemleri tamamlandı, projenin ilk aşaması olan Fren Test Pisti'nin ağustosta tamamlanacağı bildirildi.

Uşak'ta Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi açıldı!

Uşak Eşme koyunun ve geleceğe yönelik çalışmalar çerçevesinde Kolonkaya köyünde "Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi" törenle açıldı.

Raylı Sistemler Test Merkezi Alpu'ya inşa edilecek!

Anadolu Üniversitesi, Yeni Alpu'nun ilk adımı olacak Raylı Sistemler Test Merkezi için tüm hazırlıklarını tamamlandı. Demirtaş, "Yeni Alpu'nun temellerini atıyoruz. 2023'te dünyanın tanıyacağı, yepyeni bir Alpu kurulmuş olacak." dedi.

Bartın İnovasyon ve Test Merkezi'nin inşaatı Mayıs'ta bitecek!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) güdümlü projeleri kapsamında inşa edilen Bartın İnovasyon ve Test Merkezi Bartın’ın sanayisine öncülük edecek. 2015 Eylül'de başlayan çalışmalar Mayıs ayında bitirilerek faaliyetlerine başlayacak.

Antalya EXPO raylı sistem hattında test sürüşü yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da EXPO raylı sistem hattında incelemede bulundu ve ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Otomotiv Test Merkezi, Yenişehir'de arsa fiyatlarını artırdı!

Yenişehir'de yapılacak olan Otomotiv Test Merkezi'nin temel atma aşamasına gelmesi, ilçedeki arsa fiyatlarını 3-4 misli artırdı. Otomotiv Test Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle fiyatların daha da artacağı ifade ediliyor.

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

Mega projelerden TAI Uydu Test Merkezi’ne canlı bağlantı yapılacak!

3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Körfez Geçit Köprüsü ve Ankara’da bulunan TAI Uydu Test Merkezi’ne canlı bağlantı gerçekleştirilecek.

tse ankarada test merkezi Haberi

tse ankarada test merkezi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Ankara Temelli’de 120 milyon liralık yatırımla Ortadoğu ve Balkanların en büyük test ve eğitim merkezini inşa edecek.


TSE'nin 2018 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı Temelli Kompleksi, yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Komplekste yer alan tüm bina inşaatları, mekanik ve elektrik tesisatları, alt yapı işleri, dahili yollar, kanalizasyon ve yağmur suyu drenajları, çevre düzenleme işleri, tesisat galerisi, otopark, peyzaj ve ağaçlandırma için yaklaşık 120 milyon lira ön maliyet hesaplandı.


Kamu ihale kanunları çerçevesinde yapılacak tesisin finansmanı, TSE'nin öz kaynaklarıyla sağlanacak. TSE, bu yatırımla Avrupa'da sadece birkaç ülkede olan, Ortadoğu ve Balkanlarda ise örneği bulunmayan "dev" bir laboratuvar üssünü Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.


Sanayinin ihtiyaç duyduğu gelişmiş teknoloji konularındaki ihtiyaçlara yanıt verecek komplekste 14 farklı laboratuvar olacak. Kimya, gıda,...