thyssenkrupp asansörlerini 246 metrelik kulede test edecek!
thyssenkrupp Asansör’ün Almanya’nın Rottweil şehrinde inşa ettiği test kulesinde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.246 metre yüksekliğindeki kulede, asansörlerin en zorlu koşullarda test edileceği 12 adet asansör kuyusu yer alıyor.
Alanında dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan thyssenkrupp Asansör, Almanya’nın Rottweil şehrinde bulunan test kulesinin inşasına devam ediyor. 246 metrelik boyu ile ülkenin en yüksek binaları arasında yer almaya hazırlanan kuleye ilişkin bilgi veren thyssenkrupp Asansör CEO'su Andreas Schierenbeck, inşaatın programa uygun şekilde ilerlediğini belirterek, “Kule, şirketimizin küresel inovasyon stratejisinin uygulanmasında kilit rol üstlenecek, bu da başarımızda kritik bir öneme sahip olacak" dedi.
Halka açık olacak kulede asansörlerin test edilmesi amacıyla kullanılacak 12 asansör kuyusunun yanı sıra, ziyaretçileri seyir terasına taşıyacak, tamamen cam kuyu içinde hareket eden bir asansör bulunuyor. Ziyaretçiler, bu asansörün sunduğu panoramik manzarayı izleyerek, 232 metre yükseklikteki, Almanya'nın en yüksek seyir terasına ulaşabilecek ve 360 derece manzaranın tadını çıkarabilecekler. Asansör üniteleri, test kuyularında, saatte 65 kilometreye varan hızlarla ve en zorlu gerçek hayat koşullarında her türlü testten geçecek. thyssenkrupp Asansör tarafından geliştirilen, dünyanın ilk halatsız asansörü olan ve hem dikey hem de yatay olarak hareket edebilen MULTI’nin final testleri de yine bu kulede gerçekleştirilecek.
Kule sadece asansör teknolojisine kazandıracakları ile değil, mimarisi ve görüntüsü ile de son derece sıradışı bir yapı olduğunu kanıtlıyor. Tamamlandığında 40 bin ton ağırlığında olacak yapı, polimer kaplama, fiberglas yapıya sahip ve yaklaşık 17 bin metrekare büyüklüğündeki LED aydınlatmalı dış giydirmesi ile adeta göz kamaştıracak. Son derece karmaşık bir malzeme olan bu yapı, inanılmaz düzeyde dayanıklılık ve kendi kendini temizleyebilme özelliği sunuyor. Dış giydirme, kuleye sadece çok çekici bir tarz katmakla kalmıyor, onu aynı zamanda yoğun güneş ışığının etkilerinden koruyor; binanın rüzgar gücünü dağıtarak salınmasını sağlıyor. Örme yapıdaki her bir göz, giderek genişlediği için, kulenin saydamlığı, tabanından itibaren artmaya başlıyor. Polimer kaplama fiberglas yapısı, yaklaşık 3 metrelik sac levhalar halinde üretiliyor ve ardından, büyük dış giydirme panelleri oluşturmak üzere bir araya getiriliyor.
Kulenin thyssenkrupp Asansör için bir kilometre taşı niteliğinde olduğunu belirten Schierenbeck’in verdiği bilgilere göre, yılın son çeyreğinde deneme çalışmalarına başlanacak olan kulenin Mayıs 2017'de açılması planlanıyor.