08 / 07 / 2024

tse baca standardı

tse baca standardı

Yapılarda olması gereken baca standardı nedir? TSE baca standartları nasıldır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Zorlu Enerji'nin rüzgar santraline Gold Standard sertifikası!

Zorlu Enerji'nin Pakistan'daki rüzgar santraline "Gold Standard" sertifikası verildi. Şirket, böylece bu ülkede "Gold Standard" sertifikası alan ilk firma oldu.

Ideal Standard, Active Serisi ile banyolarda fark yaratıyor!

Dünya markası Ideal Standard, tasarım ve şıklık kavramlarını mükemmel bir denge ile yorumlayarak hayata geçirdiği Active Serisi ile günümüz banyolarını kolay bir dokunuşla göz alıcı bir yaşam alanına dönüştürüyor.

Ideal Standard tasarımlarıyla 39.Yapı Fuarı’nda!

200 yıllık köklü bir geçmişe sahip dünyanın lider banyo markası Ideal Standard, bu yıl 39.’su düzenlenen Yapı Fuarı’na, yeni teknoloji ve tasarımlarıyla en son banyo trendlerini sergileyeceği 300’e yakın ürün ile damgasını vuracak.

Ideal Standard'ın yeni banyo mobilya serileri!

Ideal Standard, dünya liderliği ile sunduğu teknoloji ve tasarımlarına iki yeni seri daha ekledi. Dünya markası Ideal Standard, Reflections ve Kingston Banyo Mobilya Serileri ile geçmişin zarafetini modern bir dokunuşla günümüz banyolarına taşıyor.

Ideal Standard Tesi: hünerli bir seri!

Ideal Standard’ın yeni serisi Tesi.. Tesi vitrifiye seramik ve armatür serisi tüketicilere banyolarında aradıkları konforu; tasarım ve fonksiyonellik arasında kurduğu mükemmel bir denge ile sunuyor.

Ideal Standard Ankara YHT Garı'na imza attı!

Dünya devi Ideal Standard, Ankara’nın en gözde projelerinden Yüksek Hızlı Tren Garı’na imzasını attı. YHT Ankara Garı Projesi’ne modern ve zarif tasarımlarıyla damgasını vurdu.

Ideal Standard, Sinpaş Yapı ve Sinpaş GYO'ya ürünlerini tanıttı!

Dünya markası Ideal Standard, gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından Sinpaş Yapı ve Sinpaş GYO çalışanları ile “Happy Hours 2016” etkinliği kapsamında bir araya geldi. Ideal Standard öncü teknolojilerini ve yeni ürünleri tanıttı.

Ideal Standard Jado Jes ile doğanın tüm zarafeti banyolarda!

Dünya devi Ideal Standard'ın banyo gereçlerindeki lüks segment markası JADO, ilhamını Aleo veranın akışkan formundan aldığı JES Serisi ile doğanın tüm zarafetini banyolara taşıyor.

Ideal Standard, Türkiye’deki 71 satış noktasına ulaştı!

200 yıllık köklü bir geçmişe sahip, Dünyanın lider banyo ürünleri markası Ideal Standard, yurt içindeki büyümesine devam ediyor. Ideal Standard, Türkiye’deki 71. satış noktası ile Hataylılarla buluştu.

Ideal Standard, Metex Design Group'la buluştu!

Ideal Standard "Happy Hours 2016” etkinliğinde Metex Design Group'la buluştu. Ideal Standard Satış Müdürü Ahmet Turan Karaca tarafından Ideal Standard’ın dünyada öncü olduğu teknolojilerin yanı sıra tasarımıyla göz dolduran yeni ürünleri de tanıtıldı.

Titanic Deluxe Bodrum'a Ideal Standard imzası!

Ideal Standard, Türkiye’de doğan ve dünya çapında önemli bir marka haline gelen Titanic Hotels’in Bodrum’da hayata geçirdiği Titanic Deluxe Bodrum projesinin banyolarına modern tasarımlarıyla damgasını vurdu.

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

Ideal Standard Frame ile değişime hazır olun!

İnovatif yaklaşımı ve geliştirdiği son teknolojilerle sektörde adından sıkça söz ettiren Ideal Standard, banyoları evin en şık mekanlarından biri haline getirecek yepyeni tasarımları tüketicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

tse baca standardı Haberi

tse baca standardı

Baca standardı nedir?

Bacalar ile ilgili uyulması gereken hükümlere Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer veriliyor. 30. madde de yer aldığı gibi bacaların Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygun olarak yapılması zorunlulu aranıyor.


Söz konusu Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği 30. madde ile TSE baca standardı haberimizin içinde yer alıyor.


Bacalar

Madde 30-Kaloriferli binaların konut olarak kullanılan bağımsız bölümlerinin sıcak su tesisatı bulunmayan banyo ve mutfakları ile oturma ve yatma hacimlerinin en az birinde, sobalı binalarda ise hela, koridor hariç tüm piyeslerde duman bacası yapılması zorunludur.


Kalorifer bacaları projesine göre yapılır.Kaloriferli umumi binaların her katında en az 1 adet duman bacası yapılması gereklidir.


Konut olarak kullanılan sobalı binaların ticari kullanışlı bağımsız bölümlerinde birer adet duman bacası yapılması zorunludur.Bacaların Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygun olarak yapılması zorunludur.Şönt baca yapılamaz.


Şofben,...