21 / 05 / 2024

TSKB Makbule Yönel Maya

TSKB Makbule Yönel Maya

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2014’ün ilk üç ayında konut satışlarındaki yüzde 6’lık düşüşü yorumladı. Maya, konut yatırımcılarına da önümüzdeki dönem için tavsiyelerde bulundu. İşte o açıklamalar…

Makbule Yönel Maya ne iş yapıyor? Nereden mezun oldu? Nerede çalışıyor?

Türk iş insanı ve TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya kimdir? Nereden mezun oldu? Nerede çalışıyor? İşte detaylar...

Hakan Aygen yeniden TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

TSKB GYO'nun 25 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Hakan Aygen'in ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Özlem Bağdatlı seçildi.

Şimdi gayrimenkul yatırımı yapmak mantıklı mı?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul yatırımıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut yatırım aracı olarak cazibesini artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Kasım ayına ilişkin konut satışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Maya, insanların konutu enflasyona karşı kendilerini koruma aracı olarak görmeleri sebebiyle satışların tavan yaptığını belirtti.

Artan konut fiyatları alım gücünü etkiliyor!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yükselen konut fiyatları nedeniyle gelecek neslin kiralamaya yöneleceğini dile getirdi.

2021'in ilk yarısında 552 bin 810 adet konut satıldı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı konut satışı performansını değerlendirdi. Maya inşaat maliyetindeki artışın konut satışlarını etkilediğini dile getirdi.

TSKB GYO sermaye artırımından elde edeceği fonla borçlarını kapatacak!

TSKB GYO Yönetim Kurulunca 2 Temmuz tarihinde kabul edilen, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-Kurul 128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Rapor' yayınlandı. 

Mualla Arzu Günsur, TSKB GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

TSKB GYO'nun Yönetim Kurulu üyeliğine Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi çerçevesinde Mualla Arzu Günsur'un seçilmesine karar verildi. 

2021'in ilk 3 ayında 32 bin 832 ev için yapı ruhsatı verildi!

2017'den sonra gerilemeye başlayan yapı ruhsatlarında 2020'de başlayan hareketlenme 2021'in ilk 3 ayında da devam etti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yapı ruhsatı rakamlarındaki yükselişleri değerlendirdi.

Hüseyin Seyit Gürel, TSKB GYO'dan ayrıldı!

TSKB GYO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Seyit Gürel görevinden istifaen ayrıldı.  Şirketin boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Sevilay Kıran'ın seçilmesine karar verildi.

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

İllere göre konuta yatırımının geri dönüşü!

Konut fiyatlarında talep etkisiyle görülen hızlı artışın, kira piyasasına şuan için yansımadığından bahseden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'da amortisman süresinin uzadığını kaydetti.

Hakan Aygen, TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hakan Aygen'in ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Özlem Bağdatlı'nın seçilmelerine karar verildi.

TSKB Makbule Yönel Maya Haberi

TSKB Makbule Yönel Maya


TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte konut satışlarının geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 6 oranında düşmesini CNBC-e televizyonunda 5 Mayıs 2014 tarihinde canlı yayınlanan Piyasa Ekranı programında değerlendirdi. 


İşte TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya’nın açıklamaları;


“Bizim de beklentimiz faizlerin indirileceği yönündeydi bugüne kadar, bugünle beraber belki biraz daha ötelenebilirdi süreç. Ama ilk 4 aya baktığımızda aslında bu konut kredilerindeki faiz artışını ne kadar etkilediğini irdelemek gerekirse, geçen yılın ilk üç ayı ile bu yılın ilk üç ayını karşılaştırdığımızda toplan konut satışlarında yüzde 6'lık bir azalma olmuş. Aslında beklentilerimizin üzerinde bir konut satışı piyasada dönmüş. Bu çok net bir şekilde rakamsal verilerle kendini hissettiriyor. 



Yüzde 6’lık düşüşün nedeni!


Konut kredisiyle, ipotekli satış olarak nitelendirdiğimiz satışlarda geçen yılın...