21 / 05 / 2024

TTK pilot uygulama

TTK pilot uygulama

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) pilot uygulamayla başladığı mekanize sistem sayesinde klasik yöntemlerle 90 kişiyle günde 208 ton kömür üretilebilirken, makine sayesinde iş güvenliğinin yanı sıra 27 işçiyle 587 tona yükseltilebiliyor.

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan açıklamada İstanbul Kart minibüslerde de kullanmaya başlandı. Yapılan açıklama kapsamında pilot uygulama için Arnavutköy ilçesindeki minibüsler seçildi.

Yapı denetiminde yeni uygulama geliyor! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Pilot bölge İstanbul oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, binaların denetiminin çok daha etkin bir şekilde yapılması amacıyla pilot olarak İstanbul'dan başlayacaklarına dikkat çekti ve yapı denetiminde yeni uygulamanın detaylarını anlattı. 

Ripple'dan dev ortaklık: İlk defa Türkiye'de kullanılacak!

Yaşanan son gelişmeyle uluslararası ödemelerde Ripple teknolojisi pilot uygulama dahilinde ilk defa ülkemizde kullanılacak.

Tapuda sahteciliğin önüne geçilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı "İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde pilot uygulama başlattık. Ankara'da Yenimahalle Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz ile Çankaya Kadastro Müdürlüğümüzde şu anda pilot uygulama devam ediyor" diye konuştu.

Meram 'Kentsel Tasarım Projeleri' için pilot bölge seçildi!

Konya'nın en gözde ilçesi Meram, 'Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri' için pilot bölge seçildi.

Şirketler gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltıyor: Hibrit çalışma geliyor! 

Google, Amerika'da aşılamanın başlamasıyla birlikte esnek çalışma saatlerinde değişiklik planları yapıyor. Şirket, bazı birimlerde haftada üç gün ofiste çalışma planı için pilot uygulama gerçekleştirecek. Netflix'te ev ve ofis olmak üzere çalışma takvimi oluşturuyor.

Bizim Şehir Projesi için 4 ilde pilot uygulama yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bizim Şehir Projesi için Gaziantep, Bolu, Konya, Kayseri illerinde pilot uygulamalar yapıyoruz" dedi...

Türkiye Maarif Vakfı, New Jersey'de okul açıyor!

Türk ve Müslümanların yaşadığı Clifton şehrindeki okul, pilot uygulama olarak yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.

Aydın akıllı köy projesi için 88 dönümlük arazi kiralandı!

Çiftçiyi internetle tanıştıran girişimci Tülin Akın şimdi de Aydın'ın Koçarlı ilçesinde akıllı köy kuruyor. 250 haneli Kasaplar köyü, 20 milyonluk yatırımla tekno-tarımda pilot uygulama olacak.

Havalimanlarında güvenlik kontrolü tek noktaya düşecek!

Havalimanlarındaki kontrol noktası teke düşüyor. Pilot uygulama yarın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda başlayacak. 1 Eylül tarihinden itibaren ise yurtdışı bağlantılı havalimanlarına 'vücut tarayıcılar' yerleştirilecek.

İstanbul'da Kentsel Tasarım Uygulama Projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğine katkı sağlamak amacıyla, “Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi”ni başlatıyor. Projenin ilk aşamasında pilot bölge olarak Zincirlikuyu'dan Trump Towers'a kadar olan bölge seçildi.

Soma'daki 8 bin konut bölge ısıtma sistemine bağlanacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, pilot uygulama çerçevesinde Soma ilçesinde bulunan 8 bin 100 konutun 3 yıl içinde bölge ısıtma sistemine bağlanmasının planlandığını söyledi.

Devlet hastaneleri İSPARK'a devrediliyor!

Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında İstanbul genelindeki devlet hastanelerinin otoparkları İSPARK'a devredilecek. İSPARK acil servislerde ücretsiz vale hizmeti verecek. Pilot uygulama 3 hastanede başladı.

TTK pilot uygulama Haberi

TTK pilot uygulama


Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) pilot uygulamayla başladığı mekanize sistem sayesinde 90 işçiyle yapılan üretim, 27 madenciyle sürdürülebiliyor. 


AA muhabirinin TTK Genel Müdürlüğü yetkilileri ile kurumun Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Alt Komisyon üyelerine sunulan rapordan aldığı bilgiye göre, kentte taş kömürü üretiminin başladığı yıl kabul edilen 1848'den bugüne kadar kazmayla üretim yapılan kurumda, ''kazı makinesiyle'' yeni dönemin başlaması amaçlanıyor. 


Yeni mekanize sistemin Amasra'da verimli sonuçlar alan TTK, sistemi jeolojik yapısı uygun diğer ocaklarda da kullanmak amacıyla planlama yapıyor.


Sistem, ocağın tavanını tamamen örterek üretim imkanı sağlamasından dolayı göçük gibi maden kazalarının önlenmesinde de önemli katkı sağlıyor.


Klasik yöntemlerle 90 kişiyle günde 208 ton kömür üretilebilirken, makine sayesinde iş güvenliğinin yanı sıra 27 işçiyle 587 tona yükseltilebiliyor.


TTK yönetiminin KİT Alt Komisyonu'na sunulan raporunda, kömür damarlarında...