06 / 05 / 2024

tübitak Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli projesi

tübitak Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli projesi

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, " İstanbul'da mesai saatlerini esas alan esnek bir hat yapısı oluşturularak, daha fazla bölgeye toplu ulaşım hizmeti verilmesi sağlanacak " dedi...

BDDK açıkladı! Taşıt kredilerinde taksit sınırı değişti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından alınan  yeni karar doğrultusunda taşıt kredilerine ilişkin sınırlarda bir takım değişikliğe gidildiği açıklandı.

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

10 Kasım’da otobüsler bedava mı? 10 Kasım’da metro, metrobüs, tramvay ücretsiz mi?

10 Kasım’da otobüs, metro, metrobüs’ün ücretsiz olup olmadığı merakla araştırılmaktadır. İşte 10 Kasım’da toplu taşımanın durumu!

100 milyon dolar sınırda nasıl kurtarıldı? 

Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Dermenciev, yaptığı açıklamada Türkiye-Bulgaristan sınırındaki TIR geçişlerinde yaşanan geçiş sorunlarının çözüldüğünü belirterek "Jandarmanın müdahalesi sayesinde TIR trafiği normale döndü." ifadelerini kullandı.

Luxury Line'ın 2021 hedefi ulaştığı ülke sayısını 100'e çıkarmak!

Mobilya kenti MASKO’da faaliyet gösteren Luxury Line, 2021 yılında ulaştığı ülke sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor.

Koronavirüsün ikinci dalgası 80 milyon kişiyi işsiz bırakabilir!

Merkezi Paris'te bulunan 37 üyeli Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), koronavirüsün ikinci dalgasının işsizlik oranını yüzde 12'ye çıkarabileceğini bildirdi. OECD üye sayısına göre, bu, 80 milyon kişinin işsiz kalabileceğini gösteriyor.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Çıldır-Aktaş ve Türkgözü sınır kapılarına 8 tane sahra hastanesi kuruldu! 

Türkiye ile Gürcistan arasında bulunan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na 4'er şekilde olmak üzere 8 sahra hastanesi kuruldu...

4 sınır kapısında Sahra Hastanesi kurulacak!

Türkiye’nin sınır komşusu İran’da Corona virüsü nedeniyle ölümlerin artması, sınır kenti olan Ağrı ve Van’da önlemleri artırdı. Kapıköy Gümrük Kapısı ile Gürbulak Sınır Kapısı'nda, koronovirüse karşı alınan önlemler kapsamında sahra hastaneleri kuralacak...

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

tübitak Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli projesi Haberi

tübitak Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli projesi


İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, 'İstanbul'da mesai saatlerini esas alan esnek bir hat yapısı oluşturularak, daha fazla bölgeye toplu ulaşım hizmeti verilmesi sağlanacak' dedi.


İETT ile TÜBİTAK'ı ortak projede buluşturan, "Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli" projesinin protokolü imzalandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Baraçlı, bu projeyle, mevcut otobüs hatlarının detaylı şekilde incelenebileceğini, böylece daha fazla bölgeye yeni hat açılması ve toplu ulaşımın entegre hale getirilmesinin mümkün olacağını belirtti. 


Projenin 2 yılda tamamlanacağını ifade eden Baraçlı, "Çalışmada ilk olarak metrobüs hattında kapasite artırımına gidilmesi gündeme alınarak, özellikle sabah ve akşam saatlerinde meydana gelen yolcu yoğunluğuna göre, hat ağı yeniden tasarlanarak esnek bir yapı oluşturulması, hızının artırılması ve ek kapasite oluşturularak yolcuların duraklarda bekleme ve seyahat süresinin kısaltılması için örnek bir...