25 / 07 / 2024

TÜFE ev eşyasında ne kadar artış oldu

TÜFE ev eşyasında ne kadar artış oldu

Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yer alan ana harcama gruplarında aylık bazda en yüksek artış, yüzde 1,60 ile ev eşyası grubunda görüldü.

Barınma krizi büyüyor, 1 asgari ücretli ve 2 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor!

Sürekli olarak artış gösteren faiz oranları yeni bir konut sahibi olmayı imkansız hale getirirken, barınma ve kira krizi giderek büyüyor. Konut fiyatları sürekli olarak artarken, 4 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor.

Kira artışında TÜFE uygulaması son 2 yılda ev tutanları zorlayabilir! 

Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte yeni bir dönem başladı. Artık konut sahipleri, kirayı 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirleyecek. Peki bu durum sektörü ve kiracıları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Mağdur ev sahiplerinden vergi tepkisi: TEFE TÜFE hiçe sayılıyor, yüzde 25 ile sınırlandırılıyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira artışına ilişkin tartışmalar devam ederken, mülk sahipleri de sık sık mağduriyetlerini dile getiriyor. Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi X sosyal medya hesabından kontratlar ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

Mayıs ayında en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde 2023 yılının Mayıs ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 4,55 ile külçe altında gerçekleşti.

Ev eşyaları için indirim zamanı! n11’in 6 Ekim 2022 tarihli fiyat listesi

Hava perdesinden makarna yapıcıya, şarap soğutucudan ankastre davlumbazlara ev eşyalarında kampanyalar ardı ardına geliyor. n11’in indirimli ürün listesi şöyle…

Paşabahçe mağazalarında ayın fırsatları bitmiyor! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi

Şişecam Topluluğu’nun Cam Ev Eşyası grubunun zincir mağazası Paşabahçe’de Eylül ayı fırsatları göz kamaştırıyor. Evinize bambaşka bir hava katmak için mutlaka uğramanız gereken Türkiye içinde ve yurt dışında 48 mağazanın yanı sıra online alışverişlerde keyifli anlar sizi bekliyor.

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Ev sahibi TÜFE’nin üzerinde zam yapabilir mi?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Ocak ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki ev sahibi TÜFE’nin üstünde kira talep edebilir mi?

Ev kiralarındaki artışın sebebi ne?

TÜİK’e göre, Türkiye'de ortalama kira fiyatları Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11 arttı ve 1192 Türk Lirası'na ulaştı. Yani temmuz ayı enflasyonu senelik yüzde 18.95 iken aynı dönemde ev kiralarındaki yıllık yükseliş TÜFE’nin çok altında kaldı.

TEFE TÜFE Şubat 2021 kira artış oranı!

Ev sahipleri ve kiracıların arattığı ve merak ettiği konular arasında TEFE TÜFE Şubat 2021 kira artış oranı yer alıyor. İşte TEFE TÜFE Şubat 2021 kira artış oranı...

TÜFE ev eşyasında ne kadar artış oldu Haberi

TÜFE ev eşyasında ne kadar artış oldu

Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yer alan ana harcama gruplarında aylık bazda en yüksek artış, yüzde 1,60 ile ev eşyası grubunda görüldü. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, TÜFE temmuz ayında, bir önceki aya göre yüzde 0,09, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,81 ve 12 aylık ortalamalara göre de yüzde 8,07 arttı.


Aylık en yüksek artış yüzde 1,60 ile ev eşyası grubunda oldu. Ana harcama grupları itibarıyla temmuz ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 1,21, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 1,16, eğitimde yüzde 0,51 ve ulaştırmada yüzde 0,41 artış gerçekleşti. 


Ana harcama grupları itibarıyla aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 4,97 ile giyim ve ayakkabı oldu. Temmuzda endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde yüzde 0,18 ve haberleşmede...