10 / 05 / 2024

TUGİAD izmir

TUGİAD izmir

Kentsel dönüşüm çalışmaları içinde başvuru niteliğinde bir rapor hazırlayan dernek, Körfezin içine kültür ve sanat merkezi ile Alsancak Limanı'nından Kadifekale'ye uzanan bir teleferik projesi önerisinde bulundu...

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için dev adım!

İzmir'in Konak ilçesinde Gültepe'nin ardından Beştepeler için de imar planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçti. Alınan kararla kentsel dönüşümde büyük adım atılmış oldu. 

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

DAP Yapı İzmir projesini çadırda satıyor!

DAP Yapı İzmir projesini çadırda satıyor. DAP İzmir daire fiyatları 199 bin TL'den başlıyor. Projede peşin alımlarda yüzde 8 indirim fırsatı sunuluyor.

Dap İzmir projesinde çadır satışları başladı!

Dap Yapı, İstanbul dışındaki ilk yatırımını İzmir’de hayata geçiriyor.  450 milyon hasılat beklenen Dap İzmir projesinde çadırdan satışlar başladı. 

İzmir Gürsel Aksel Stadı için ilk adım atıldı!

İzmir'de Göztepe taraftarları ve camiası için inşa edilecek Gürsel Aksel Stadı için ilk adım atıldı. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı ziyaret etti.

İzmir Kemeraltı'ndaki tarihi şadırvanlar onarım bekliyor!

İzmir'de Kemaraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi şadırvanın çeşmeleri kırıldı, suyun aktığı yerleri çöplüğe döndü. Şadırvanın üzerinde ise 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazısı dikkat çekti.

Mahall Bomonti İzmir! Alsancak ve Kordon'a bir adım!

Eski Şaraphane arazisi üzerinde inşa edilen Mahall Bomonti İzmir Alsancak ve Kordon'a bir adım sloganıyla tanıtılıyor. Projede fiyatlar 324 bin liradan başlıyor.

Tek Tuşla Menderes Projesi, İzmir'i çağın bir adım önüne taşıyor!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hazırladıkları Tek Tuşla Menderes Projesi'nin ilçeyi çağın bir adım önüne geçirdiğini söyledi.

İzmir Kemeraltı ve Basmane için mimarlardan iyi-küçük adım!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, öğrenciler ve STK temsilcilerinin katılımıyla 'Kemeraltı-Basmane İçin İyi-Küçük Adımlar' başlıklı inceleme gezisi düzenledi.

22.Eres Konferansı'nda İzmir anlatıldı!

ERES 22. Uluslararası Konferansı'na IZKA İnşaat firması adına katılan Merve Kaya İzmir'le ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun konusunun, izmir'de merkez dönüşümü ve gayrimenkul geliştirme konusundaki fırsatlar' olduğu öğrenildi.

Dünyanın en büyük çevre projesi İzmir'in!

Başkanı Kocaoğlu, "ÇED raporu çıkar çıkmaz izmir Körfezi'nde dünyanın en büyük çevre projesine adım atacağız. Belki de izmir dünya tarihine körfezini kurtaran kent, dünyanın en büyük geri dönüşümünü gerçekleştiren kent olarak geçecek" dedi

Bülent Delican: İzmir adına yapılacak her türlü hizmetin arkasındayız!

CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'da takılan projelerinin bulunduğu bir dosya sundu. Delican, "İzmir adına yapılacak her türlü hizmetin arkasındayız" dedi

TUGİAD izmir Haberi

TUGİAD izmir

TÜGİAD Ege Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu tarafından hazırlanan rapor dün Bayraklı Tovver'daki dernek merkezinde Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan ve Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Evren Taşkıran tarafından açıklandı. 

Dönüşümde vizyona ihtiyaç var Toplantıda konuşan TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan, İzmir'in kent kimliğinin belirlenmesinin çok önemli olduğunu bu nedenle böyle bir rapor hazırlama ihtiyacı hissettiklerini söyledi. Dünyada marka olan kentlere bakıldığında mutlaka sembol yapılarının olduğunu ifade eden Turan, "İzmir'in herşeyden önce bir vizyona ihtiyacı var. Kentsel Dönüşüm Komisyonumuzdaki mühendis ve mimar arkadaşlarımız İzmir'in dönüşümü için neler yapılması gerektiğini bu raporda ifade ettiler. Biz İzmir'in dünya kentlerinde olduğu gibi dönüşümünü istiyoruz. Bu raporla görüşlerimizi ortaya koyduk. Önerilerimizin dikkate alacağına inanıyoruz" dedi. 


Raporu açıklayan TÜGİAD Yönetim Kurulu üyesi Evren Taşkıran ise...