06 / 05 / 2024

tuğla kullanımı teşvik

tuğla kullanımı teşvik

Almanya Tuğlacılar Derneği Başkanı Dr. Dieter Figge, 10 kata kadar olan yapılarda tuğla kullanımının teşvik edilmesinin ülkelerin ekonomilerine olumlu yönde yansıyacağını işaret etti.  

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

İşverenlere 7 bin liraya varan teşvik müjdesi! Peş peşe açıklandı! Şimdi bakın!

Sosyal yardım alan 6 milyon vatandaştan çalışabilecek durumda olanların istihdama dahil edilmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor. İşverenlere 7 bin 5 liraya varan teşvik sağlanacak...

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

Lise üniversite 5500 TL yardım başvuru şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Başarı Teşvik Programı start aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başarılı öğrencilere destek programı geleceğini müjdeledi. Peki 5500 TL'yi kimler alacak? Başarı Teşvik Programı nedir, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Yatırımcıya temmuz ayında 38 milyar liralık teşvik verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temmuz ayında 868 yatırım teşvik belgesi düzenlerken, belge alan projelerin yatırım tutarı 38 milyar 165 milyon 474 bin 953 lira oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Kripto para kullanım alanları giderek artıyor!

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem Para Dergisi'ndeki yazısında kripto paraların kullanım alanlarına tek tek değindi. İşte Erdem'in o yazısı...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Mart 2021'de 1256 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mart ayında 1256 yatırım teşvik belgesi imzaladı. 

Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesine imza attı.

tuğla kullanımı teşvik Haberi

tuğla kullanımı teşvik

Işıklar Yapı Ürünleri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUAM) ortaklığıyla düzenlenen “Yapılarda Güvenlik ve Konfor Duvarla Başlar” etkinliğinde konuşan Almanya Tuğlacılar Derneği Başkanı Dr. Dieter Figge, küresel ısınma karşısında yapıların değişim göstermek zorunda olduğunu belirtti. 


Figge, dolayısıyla binalarda kullanılan yapı malzemelerinin daha büyük önem taşımaya başladığını ifade etti.

 
Almanya Tuğlacılar Derneği Başkanı Dr. Dieter Figge Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 300’e yakın mimar, mühendis ve profesyonele hitap etti. Figge, küresel ısınma karşısında yapıların değişim göstermek zorunda olduğunu belirtti. 

Yeni Yapılar Birer Kimyasal Kutuya Dönüşüyor!

Figge, “Tuğla aynı zamanda içindeki kil nedeniyle neredeyse yenilebilecek kadar doğaldır. Ancak yapı üreticileri içinde petrol, plastik türevleri olan malzemeleri daha fazla tercih ediyorlar. Ortaya çıkan yapılar...