19 / 07 / 2024

tüik 2014 Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması

tüik 2014 Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması

TÜİK, 2014 yılı ikinci çeyreğine ilişkin Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarını açıkladı. Buna göre, nisan, mayıs ve haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 12 milyon 633 bin kişi seyahate çıktı.

TÜİK resmen açıkladı: En zengin yüzde 20’nin toplam gelirdeki payı yüzde 48’e yükseldi! 

TÜİK verilerine göre, en yüksek eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay 2022 yılında, 2021'e göre 1,3 puan arttı ve yüzde 48'e ulaştı. 

Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

TÜIK ve Merkez Bankası’nın işbirliği sonucu hazırlanan anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete göre tüketici güven endeksi ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında artış gösterdi.

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre İşsizlik 2022 Kasım ayında yüzde 10,2 olarak tespit edilirken   bir önceki aya göre değişikliğin yaşanmadığını açıkladı.

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

TÜİK, en fazla reel getiriyi veren finansal yatırım araçlarını açıkladı. En çok getiri sağlama oranı, yüzde 13,47  olarak gerçekleşti.

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK, aralık ayı perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. İşte verilere göre artan ve azalan güven endeksleri…

Kritik veriyi TÜİK açıkladı! Rakamlar şok etti!

Gerek duyulduğu alanlarda, data toplayıp ve istatislikler üreterek bunları bilgi haline getiren TÜİK, Değerlendirmeler ve analizler sonucu, 2022'nin son ayı Aralık ayına ait tüketici güven endeksinde yaşananları açıkladı.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

Fed'in faiz kararından sonra gözler TÜİK'te. Enflasyon rakamı doları nasıl etkileyecek?

Fed'in faiz konusundaki kararından sonra döviz piyasası üzerinde TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları da etkili olacak. Ekim ayı enflasyonu kaç çıkacak ve dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacak?

Son dakika! TÜİK ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı! Yıllık enflasyon yüzde 181!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık % 80.21, aylık % 1.46 oldu. işte detaylar…

Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 157 daha fazla ödüyoruz! TÜİK tarımda enflasyonu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu tarımda enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tarımda yıllık enflasyon yüzde 157 oldu, aylık enflasyon ise yüzde 5 arttı.

Milyonlarca işsize müjde TÜİK’ten geldi! Mülakatsız memur ya da işçi olabilirsiniz! Çok az zaman kaldı

Milyonlarca işsize TÜİK’ten müjde geldi. En az lise mezunu olarak, koruma ve güvenlik görevlisi ya da destek personeli olabilirsiniz. İşte detaylar…

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

tüik 2014 Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması Haberi

tüik 2014 Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı ikinci çeyreğine ilişkin Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, nisan, mayıs ve haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 12 milyon 633 bin kişi seyahate çıktı. Bu dönemde bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yapılan toplam seyahat sayısı, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,2 azalarak 15 milyon 710 bin oldu. Bu dönemde seyahate çıkanlar 87 milyon 273 bin geceleme yaptı.



Ortalama geceleme sayısı 5,6, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 298 lira olarak gerçekleşti. Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları söz konusu dönemde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10,1 artarak 4 milyar 689 milyon 71 bin lira oldu. Seyahat harcamaları, kişisel veya paket tur harcamaları...