02 / 05 / 2024

tüik nüfus ve konut araştırması

tüik nüfus ve konut araştırması

Hanehalklarının yüzde 78'i 10 yaş ve üzerindeki binalarda, yüzde 67,3'ü kendi konutunda oturuyor. Kendi konutunda oturanların oranının en yüksek olduğu il Ardahan, en düşük olduğu il ise Gaziantep...

TÜİK açıkladı! İstanbul'un nüfusu 131 ülkeyi geride bıraktı

İstanbul'un nüfusu, 2023 senesinde 252 bin 27 kişi gerilese de 131 ülkeyi geride bıraktığı açıklandı. Portekiz, Macaristan, Yunanistan, Ürdün ve Tunus, nüfus olarak İstanbul’un gerisinde kalan ülkeler arasında oldu.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Tarihi rekor! Dolar 29 TL'ye, Euro 32 TL'ye tırmanıyor! Bugün dolar ve euro ne kadar oldu?

Dolar/TL kuru yaklaşık üç aydır devam eden sınırlı yükselişine devam ederek tarihi rekorunu kırdı. Dolar 29 TL'ye, Euro 32 TL'ye tırmanıyor. Bugün dolar ve euro ne kadar oldu? 30 Kasım 2023 Perşembe döviz kurları...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Memur ve memur emeklisinin bütün dikkati temmuz zammına odaklanmış durumda. Senelik enflasyon hesabına göre yapılan zam düzenlemesinin hemen evvelinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon hesabıyla alakalı oldukça tepki alan bir düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haberimizde.

Çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? Rakamlar bir bir açıklandı!

Çiftçiler, traktör fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? İşte 15 Nisan 2023 fiyat listesi...

Citroen C3 Türkiye'de neden seviliyor? İşte C3'ün özellikleri ve güncel fiyat listesi...

Citroen'in C3 modeli Türkiye'de oldukça rağbet görüyor. Peki Türk insanı bu aracı neden seviyor? İşte Citroen C3'ün özellikleri ve 5 Nisan 2023 fiyat listesi...

TÜİK enflasyonu yine sokağın gerisinde! Peki, memur ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak?

TÜİK mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu verilere bakılırsa enflasyon düşüş trendi içerisinde ancak sokaktaki enflasyon daha yüksek. Uzmanlar, TÜİK verilerinin memur ve emeklilere yapılacak temmuz zammı açısından da kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Tıtancons İnşaat Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tıtancons İnşaat Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Emre Gülden tarafından kuruldu.

Fenerbahçe Üniversitesi çok sayıda Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Bu kadroları sakın kaçırmayın!

Fenerbahçe Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alım ilanı açıkladı. Çok sayıda akademisyen ve akademisyen adayının araştırdığı kadro ilanını sizler için derledik. İşte detaylar…

tüik nüfus ve konut araştırması Haberi

tüik nüfus ve konut araştırması


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2011 yılına ilişkin Nüfus ve Konut Araştırmasına göre, Türkiye'deki hane sayısı 19 milyon 481 bin 678, ortalama hanehalkı büyüklüğü ise 3,8 oldu. 

     TÜİK, 2011 yılına dair Nüfus ve Konut Araştırması 2011 sonuçlarını açıkladı. 

     Araştırma, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden elde edilemeyen hanehalkı özellikleri, işgücü, istihdam ve işsizlik, göç ve göç nedeni, engellilik ile bina ve konut nitelikleri gibi bilgileri sağlamak amacıyla yapıldı. Araştırma, ''2 Ekim 2011'' tarihini referans gün kabul ederek, 3 Ekim-31 Aralık 2011 tarihleri arasında, örnekleme yöntemiyle seçilmiş sayım bölgelerindeki yaklaşık 2,2 milyon hanenin yanı sıra kurumsal yerlerde bulunan kişilerle yapıldı. Araştırmada yaklaşık 9 milyon kişi ile yüz yüze görüşme gerçekleştirildi. 

     Araştırmaya göre, Türkiye'deki hane sayısı 19 milyon 481 bin...