08 / 05 / 2024

tüik verileri 2019

tüik verileri 2019

TÜİK’in son verilerine göre inşaatta işsiz sayısı 706 bin kişiye çıktı. İstihdam edilenlerin sayısında en büyük düşüş inşaat sektöründe görüldü. 

TÜİK açıkladı: Beyaz et üretimi ekimde de azaldı...

TÜİK verileri kapsamında yer alan açıklamaya göre, ocak-ekim döneminde bir önceki senenin aynı dönemine oranla, tavuk eti üretimi yüzde 4.4, hindi eti üretimi yüzde 13.0 düştüğü açıklandı. İşte haberin detayları...

TÜİK açıkladı! Dış ticaret haddi ekim ayında azaldı...

TÜİK verileri kapsamında göre dış ticaret haddi, ekim ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre 11 puan yükselerek 86,2 olurken eylül ayına oranla düştüğü kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK açıkladı: İkinci el araba piyasası ekimde yüzde 5,2 düştü! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından motorlu kara taşıtları istatistiklerinin ekim ayı verileri açıklandı. Verilere göre ekimde toplam otomobil satışlarında yüzde 5,2 düşüş yaşandı.

Emekliye zam müjdesi: TÜİK verileri açıklayacak, yeni maaş zammı ayyuka çıkacak!

Emekli maaşları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verileri ile yeniden şekilleniyor. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bugün açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. İşte emekli maaş zamlarında son dakika gelişmeleri...

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Konut fiyatları düştü mü? TÜİK verileri tek tek açıkladı: Elektrik ve gazdaki indirim fiyatları etkiledi mi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nisan enflasyon verilerinde ana harcama gruplarından 'konut'un yüzde 1.47 düştüğü dikkat çekti. Peki bu grupta en çok düşüş hangi grupta yaşandı? İşte detaylar...

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

TÜİK merakla beklenen verileri açıkladı! Mart ayında en çok onun fiyatı yükseldi! 

TÜİK Mart ayı enflasyonu ile alakalı verileri paylaştı. Açıklanan bilgiler bağlamında en çok ücret yükselişinin %19,90 seviyesi ile dana etinde olduğu kayıtlara geçti. En çok gerileme Karayolları ile şehirlerarası yolculuk taşımacılığında gerçekleşirken rakamlar %6,25 oranında gerileme oldu.

TÜİK kritik veriyi açıkladı! Zayıfta olsa büyüme var

TÜİK verileri ışığında Türkiye'nin ekonomik olarak ne kadar büyüdüğü hesaplandı. Bu hesaba göre; Türkiye'nin 2022'deki büyümesi yüzde 5,6 olarak hesaplandı. 

Kritik veriyi TÜİK açıkladı! Rakamlar şok etti!

Gerek duyulduğu alanlarda, data toplayıp ve istatislikler üreterek bunları bilgi haline getiren TÜİK, Değerlendirmeler ve analizler sonucu, 2022'nin son ayı Aralık ayına ait tüketici güven endeksinde yaşananları açıkladı.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

tüik verileri 2019 Haberi

tüik verileri 2019

Ülkenin en önemli sektörlerinden biri olan inşaatta alarm ziller çalıyor. İstihdamda en büyük daralma inşaat sektöründe görüldü. TÜİK'in son verilerine göre inşaatta işsiz sayısı 706 bin kişiye çıktı. 

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre; bir dönem ekonomik büyümenin motoru haline gelen inşaat sektörü 2018'de yüzde 1.9 daralırken, 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10.9 küçülmüştü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre 2019’un ilk 5 ayında 2 bin 820 inşaat şirketi kapandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı verilere göre, ülke genelinde genelinde işsiz sayısı 2019 yılı nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 116 bin kişi artarak 4 milyon 202 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3.4 puanlık artış ile yüzde 13 seviyesinde gerçekleşti. Son bir yılda inşaat sektöründe 296 bin kişi...