28 / 04 / 2024

Emekliye zam müjdesi: TÜİK verileri açıklayacak, yeni maaş zammı ayyuka çıkacak!

Emekliye zam müjdesi: TÜİK verileri açıklayacak, yeni maaş zammı ayyuka çıkacak!

Emekli maaşları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verileri ile yeniden şekilleniyor. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bugün açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. İşte emekli maaş zamlarında son dakika gelişmeleri...



Emekli ve memur maaş zamları gündemde konuşulmaya devam ediyor. Maaş zamlarının tespitinde büyük bir rol oynayan enflasyon rakamları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından düzenli olarak her ay açıklanıyor. Bu kapsamda, son 2 ayın enflasyon farkı ile belirlenen zam oranı kümülatif olarak yüzde 19,5 olarak belirlendi. Şimdi, gözler bugün açıklanacak olan 3. veriye çevrildi.

Maaş zamlarının hesaplanmasında önemli rol oynayan Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, Eylül ayı enflasyon oranlarını her ayın 3'ünde açıklıyor. Eylül ayı enflasyon rakamları ise 3 Ekim Salı günü belli olacak.

Emekliye zam müjdesi: TÜİK verileri açıklayacak, yeni maaş zammı ayyuka çıkacak!

EMEKLİYE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Emeklilere zam" sorusuna dair "Vedat bey gerekeni söyledi" yanıtını verdi.

"Yılbaşına gelmeden bir zam müjdesi duyulur mu?" sorusu üzerine ise "İnşallah" dedi.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem konuya ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Erdem, Emeklilere hem temmuz hem de ocak aylarında zam yapıldığını ve rutin olarak ama onun dışında bir ek zam yapılacaksa bu yasal düzenleme ile yapılmak zorunda olduğunu söyledi. 

Erdem, "Dolayısıyla bu refah payları da önce enflasyon açıklanıyor daha sonra refah payı bir yasal düzenleme olarak hızlıca çıkarılıyor ve emeklilerin maaş gününe kavuşuyor. O yüzden de bir Meclis aşaması bunda kesinlikle olması lazım." diyen Erdem, "Çalışma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı bürokratları zaten teknik çalışmayı bir süredir devam ettiriyorlardı. Bakanlar düzeyinde de bir toplantı olmasını bekliyoruz" diye ifade etti.

"Taslak ortaya çıktıktan sonra ve karar verildikten sonra 3 tane formülden bahsetmiştik" diyen Erdem, "Seyyanen bir artış mı olur, yoksa taban maaş mı artırılır veya oransal bir ilave refah payı mı verilir ona karar verilip bir taslak hazırlandıktan sonra da Meclis'e gelecek. O aşama gerçekleşecek ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra da yürürlüğe girecek" diye kaydetti.

Mazot ve gübre destekleri erken ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı, detaylar açıklandı: Çiftçilere müjde! 

Eylül 2023 enflasyon rakamları resmen açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Eylül 2023 rakamları!

Garanti Bankası'ndan flaş bonus kampanyası! Son gün 31 Ekim, kaçırmayın!


Geri Dön