02 / 05 / 2024

TÜİK kritik veriyi açıkladı! Zayıfta olsa büyüme var

TÜİK kritik veriyi açıkladı! Zayıfta olsa büyüme var

TÜİK verileri ışığında Türkiye'nin ekonomik olarak ne kadar büyüdüğü hesaplandı. Bu hesaba göre; Türkiye'nin 2022'deki büyümesi yüzde 5,6 olarak hesaplandı. 



FİNANS VE SİGORTA FAALİYETLERİ YÜZDE 21,8 ARTTI

GSYH’yi oluşturan icraatlar incelendiğinde; 2022 senesinde bir evvelki seneye oranla zincirlenmiş hacim endeksi olarak; finans ve sigorta icraatları toplam katma değeri yüzde 21,8,  hizmet faaliyetleri yüzde
 11,7, mesleki, idari ve destek hizmet icraatları yüzde 9,9, bilgi ve iletişim icraatları yüzde 8,7, diğer hizmet icraatları yüzde 5,8, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet icraatları yüzde 4,8, gayrimenkul icraatları yüzde 4,3, sanayi yüzde 3,3 ve tarım sektörü yüzde 0,6 yükseldi. İnşaat sektörü ise yüzde 8,4 düştü.

TÜİK kritik veriyi açıkladı! Zayıfta olsa büyüme var

GSYH DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE YÜZDE 3,5 ARTTI

GSYH dördüncü çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, 2022 senesinin dördüncü çeyreğinde bir evvelki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,5 yükseldi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir evvelki çeyreğe göre yüzde 0,9 ükseldi. Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 
2022 senesi dördüncü çeyreğinde bir evvelki enenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,5 yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön