28 / 04 / 2024

tüketici hakları mahkemesine nasıl başvurabilirim

tüketici hakları mahkemesine nasıl başvurabilirim

Tüketici mahkemesine başvurulabilmesi için söz konusu değerin belirlenen sınırın üstünde olması gerekiyor. Peki, tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 nedir? Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 ne kadar?

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Tüketici haklarında yeni dönem başladı!

Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak bunun yanı sıra ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri de iade etmek kolaylaşacak.

ÇATIDER’den Tüketici Hakları Haftası’nda uyarı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 15-21 Mart Tüketici Hakları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada merdiven altı üretimin çatı sektöründe de önemli bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016!

Tüketici mahkemesine başvurulabilmesi için söz konusu değerin belirlenen sınırın üstünde olması gerekiyor. Peki, tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 nedir? Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 ne kadar?

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz edilir mi?

Tüketici hakem heyetinin kararlarına karşı tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine itiraz edebilir mi? İtirazlar nasıl yapılır?

Tüketici mahkemesi dilekçe örneği!

Tüketiciler, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine bir dilekçe ile başvurabiliyor. İşte tüketici mahkemesi dilekçe örneği..

Tüketici mahkemesi parasal sınır 2016!

Tüketici hakem heyeti parasal sınırının, üstündeki değerler için tüketici mahkemesine müracaat edilebiliyor. 2016 yılına ait bu sınırlar tebliğ ile açıklandı. Peki, tüketici mahkemesi parasal sınır 2016 ne kadar?

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden ne için olduğu belirtilmeden alınan dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları...

Konutta tüketici hakları gözetilecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, sektör temsilcileri ise kanun sayesinde bu alandaki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor.

Konutta tüketici dönemi sektörü temizleyecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, Ankaralı sektör temsilcileri ise kanun sayesinde sektördeki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor

Tüketici haklarında yeni dönem geliyor!

Abonelik sözleşmelerinden tüketici kredilerine, maketten konut satışından yanıltıcı ilan ve reklamlara kadar pek çok düzenlemeyi içeren yeni Tüketici Kanunu, tüm yönetmenlikleri ve düzenlemeleriyle hayatımıza girdi.

Tüketici Yasası'nın kritik yönetmelikleri devreye giriyor!

76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin tüm yol haritası netleşiyor. 28 Mayıs 2014’te yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri de büyük ölçüde tamamlandı.

Ayıplı mal tüketici hakları!

Ayıplı mal, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallara deniyor. Ayıplı mal karşısında tüketicinin sahip olduğu haklar kanunda açıklanıyor. İşte, ayıplı mal tüketici hakları..

tüketici hakları mahkemesine nasıl başvurabilirim Haberi

tüketici hakları mahkemesine nasıl başvurabilirim

Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016!

Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince tüketiciler hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine başvurabiliyor.


Örneğin, konut kredisi kullanan ve kendisinden fazlaca dosya masrafı alınan kimseler hakkını tüketici mahkemesine başvurarak arayabiliyor. Ancak mahkemeye başvurulabilmesi için söz konusu değerin belirlenen sınırın üstünde olması gerekiyor.


Aksi durumda Tüketici Hakem Heyetine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 nedir? Tüketici mahkemesine başvuru sınırı 2016 ne kadar?


Tüketici mahkemesine başvuru alt sınırı 2016

(1) Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli olmalarına ilişkin parasal sınırlar;


a) İlçe tüketici hakem heyetlerine başvuru için üst parasal sınır, 2 bin 320 Türk Lirası,


b) Büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetlerine başvuru için parasal sınır, 2 bin 320 Türk Lirası ile 3 bin 480 Türk Lirası arası,


c)...