27 / 04 / 2024

tüketici koruma kanunu cayma hakkı

tüketici koruma kanunu cayma hakkı

Tüketici haklarını koruyan Yeni Tüketici Kanun gereğince, satış ve sözleşmelerden cayma hakkı süresi ne kadardır? Ön ödemeli konut satışından ne kadarlık süre zarfı içinde cayabilir? İşte tüketici kanunu cayma hakkı...

Tüketici kanunu parasal sınır 2016!

2016 yılına ait tüketici kanunu parasal sınırları, 20 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile açıklandı. Peki, tüketici kanunu parasal sınırları 2016 ne kadar oldu?

Tüketici kanunu idari para cezası 2016!

2016 yılında uygulanacak 6502 sayılı tüketici kanunu idari para cezaları, 20 Aralık 2015 tarihinde yayımlanan tebliğ ile açıklandı. İşte tüketici kanunu idari para cezaları 2016...

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanununa tepkili!

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanunu tasarısın “tepkiliyiz” konulu basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısı 2 Şubat 2015 günü saat 11:30'da düzenlenecek.

14 gün içerisinde tüketici kredisinden caymak mümkün!

Tüketici Kanunu’nun son iki yönetmeliği de Başbakanlık’a gönderildi. Yapılan değişiklikler aboneden açma-kapama ücreti alınmasına son veriyor..

Tüketici Kanunu ihlal cezaları artış gösterdi!

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, yaptığı açıklamada, Tüketici Kanununa aykırılıklarda uygulanacak idari para cezalarının, Ocak' tan itibaren yüzde 10,11 oranında artırılarak uygulanacağını söyledi.

Konutta tüketici hakları gözetilecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, sektör temsilcileri ise kanun sayesinde bu alandaki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor.

Tüketici kanunu idari para cezası 2015!

2015 yılında uygulanacak, Tüketici kanunu idari para cezaları 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'te yer alıyor. İşte Tüketici kanunu idari para cezası 2015...

Konut satışındaki sorunlar tüketici kanunu ile giderilecek!

Yeni Tüketici Kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Konut satışında düzenlemeler getiren kanunun ardından "Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik" yayımlarken, konut satışındaki sorunların tüketici lehine çözümü için adım atıldı.

Konutta tüketici dönemi sektörü temizleyecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, Ankaralı sektör temsilcileri ise kanun sayesinde sektördeki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor

Tüketiciyi Koruma Kanunu sektörde neleri değiştirdi?

Gayrimenkul sektöründeki büyümeye paralel olarak mağdurların sayısının artması üzerine hükümet geçtiğimiz aylarda tüketici kanununda yeni düzenlemelere gitti. İnşaat ve gayrimenkul sektörlerine yönelik şu düzenlemeler yapıldı.

Yeni tüketici kanunu konut alıcılarına yaradı!

Konutta tüketiciyi kral yapacak düzenleme konutta 'tüketici dönemi' başlıyor. Bir çok alanda vatandaşı adeta kral yapan uygulamalar yeni düzenleme ile resmen hayata geçiriliyor...

Tüketici haklarında yeni dönem geliyor!

Abonelik sözleşmelerinden tüketici kredilerine, maketten konut satışından yanıltıcı ilan ve reklamlara kadar pek çok düzenlemeyi içeren yeni Tüketici Kanunu, tüm yönetmenlikleri ve düzenlemeleriyle hayatımıza girdi.

Yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler!

Yeni tüketici kanunu olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun, yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler nelerdir?

tüketici koruma kanunu cayma hakkı Haberi

tüketici koruma kanunu cayma hakkı

Tüketici kanunu cayma hakkı!

Tüketici haklarını koruyan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında tüketicilerin satış ve sözleşmelerden ne kadarlık süre zarfı içinde cayabilme hakkına sahip olduğuna ilişkin açıklamalar yer alıyor. Tüketici koruma kanunu cayma hakkı esasları şu şekilde sıralanıyor:


Tüketici Sözleşmeleri

Taksitle Satış..

Cayma hakkı

MADDE 18 – (1) Tüketici, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.


(2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.


(3) Satıcı cayma süresi içinde malı tüketiciye teslim etmişse tüketici, malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir; aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanamaz. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin...