15 / 05 / 2024

tüketicilere ödül nasıl verilir

tüketicilere ödül nasıl verilir

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 60 ncı ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan tüketici ödülleri yönetmeliği gereğince tüketicilere belli zamanlarda belli durumlarda ödüller veriliyor. Peki, tüketici ödülleri nelerdir?

Petrolde düşüş başladı! Akaryakıt fiyatları yeni haftayı nasıl açtı? Yeni zam veya indirim yapıldı mı?

Milyonlarca sürücü 'Akaryakıt fiyatlarına yeni zam veya indirim yapıldı mı?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki akaryakıt fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte Opet, Total, Shell, PO, BP 19 Şubat 2024 fiyat listesi...

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

Akaryakıt fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Rakamlar peş peşe düştü! BP, PO, Opet 6 Şubat 2023 fiyat listesi

Akaryakıt fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Rakamlar peş peşe düştü! BP, PO, Opet 6 Şubat 2023 fiyat listesi... Hemen siz de bakın!

Kredi notum düşükse nasıl kredi alabilirim 2022?

Kredi çekmek isteyen vatandaşlar, kredi notuna dair pek çok soru sormaktadır. İşte “Kredi notum düşükse nasıl kredi alabilirim 2022?” sorusunun yanıtı!

Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? Kira artış oranı son dakika açıklaması!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiralarda artış sınırını açıkladı. Peki, Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? İşte kira artış oranı son dakika açıklamasının tüm detayları...

Gayrimenkul danışmanları yaz döneminde nasıl hareket etmeli?

Gayrimenkul danışmanları yaz döneminde nasıl hareket etmeli? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Mert Kutlu'ya Ekonomist'ten 40 Yaş Altı 40 Güçlü CEO ödülü!

Lens Yapı Grup CEO'su Mert Kutlu, Ekonomist dergisi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "40 Yaş Altı 40 Güçlü CEO" ödül töreninde ödül aldı...

Çevre düzenlemesi nasıl yapılır?

Apartman ve site gibi toplu yaşamların sürdürülüğü alanlarda çevre düzenlemesi nasıl yapılır? Hangi çevre düzenlemeleri yapılabilir? Bunun için tüm kat maliklerinin onayı gerekir mi? İşte yanıtı..

Türk Serbest Mimarlar Derneği 12. kez ödül verdi!

Bilkent Otel'de düzenlenen gecede başarılı projeler ve mimarlara ödülleri verildi. Türk Serbest Mimarlar Derneği bu yıl 12'nci kez ödül dağıttı.

Türkiye Hazır Beton Birliği 2016 Mimarlık Ödülü verildi!

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) düzenlediği THBB 2016 Mimarlık Ödülü’nün sahibi Güngören Tozkoparan Ortaokulu projesiyle Uygur Mimarlık oldu.

European Property Awards'ta Türk şirketlere ödül yağmuru!

European Property Awards’a 2016-2017’de bu yıl Türk konut geliştiricileri ve mimarlık şirketlerimiz bir çok ödül aldı.

Sign of the City Awards 2016 ödül töreni 9 Kasım'da!

Hürriyet öncülüğünde gayrimenkul sektörünü ‘en iyiye teşvik etmek’ amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards’ın 9 Kasım’daki ödül gecesi için tüm hazırlıklar sürüyor.

tüketicilere ödül nasıl verilir Haberi

tüketicilere ödül nasıl verilir

Tüketici ödülleri nelerdir?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 60 ncı ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Tüketici Ödülleri Yönetmeliği, tüketicinin korunması ve bilinçlendirilmesi ile yasal haklarını kullanması konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların ve tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi için verilecek ödüllere ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlıyor.


Yönetmeliğe göre, tüketicilere belli zamanlarda belli durumlarda ödüller veriliyor. Tüketici ödülleri ile ilgili esaslar, yönetmelik kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Tüketici ödülleri nelerdir?

MADDE 4 – (1) Tüketici ödülleri altı dalda verilir. Her bir ödülün verilmesinde aşağıdaki şartlar aranır:


a) Bilinçli Tüketici Ödülü: Ödül verilecek tüketicinin;


1) Mağduriyetine neden olan bir konuda, yasal haklarını kullanması,


2) Bu yönüyle diğer tüketicilere örnek olması,


3) Başvuru hakkında verilen kararın kesinleşmiş olması.


b) Yazılı...