07 / 05 / 2024

tulagi adası çine kiralandı

tulagi adası çine kiralandı

Japonya,  Pasifik’e hükmettikten sonra Birleşik Krallık için stratejik bir karargah olan Tulagi adasının Çin’e kiralandığı meydana çıktı...

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Moskova'daki 'Hayal Adası' için hazırlıklar tamamlandı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da ülkenin en büyük tema parkı olma özelliğine sahip 'Hayal Adası' parkında hazırlıklar tamamlandı.

Japonlar, Tulagi Adası'nı halkıyla beraber Çin'e kiralamış!

Japonya,  Pasifik’e hükmettikten sonra Birleşik Krallık için stratejik bir karargah olan Tulagi adasının Çin’e kiralandığı meydana çıktı...

Endonezya'nın Komodo Adası turizme ve ikamete kapatılacak!

Endonezya'da deniz turizminin gözde merkezlerinden olan Doğu Nusa Tenggera eyaletindeki Komodo Adası'nın 2020'den itibaren geçici süreliğine turizme ve ikamete kapatılacağı açıklandı.

Kuşadası Cahirsma Otel'ine kaçak yapı davası!

İçişleri Bakanlığı, 5 yıldızlı Kuşadası Cahirsma Otel’in sahiplerine haksız menfaat sağladığı suçlamasıyla Başkan Kayalı hakkında soruşturma izni verdi.

Yeni projeler Kuşadası’nı ayağa kaldıracak!

Türkiye'ye turizmi Kuşadası'nın öğrettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Kuşadası'nı yeniden dünyanın gündemine taşıyacak projeler üretiyoruz'' dedi. Kayalıi, Kuşadası'nın betonlaşma söylemlerine cevap verdi.

Kuşadası'nda kamusal zorluklar dışında imar değişikliğine izin yok!

Kuşadası'nda çarpık yapılaşmayı önleme yolunda adımlar atan Belediye, 30 Mart 2014 ten bu yana sadece 11 imar tadilatı yaptı. Belediye artık zorunluluklar dışında imar planını değiştirmiyor.

Kuşadası Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Kuşadası Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti.

Balıkesir Cunda Adası'na inşaat atıkları mı dökülüyor?

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde turizmin cazibe merkezlerinden biri olarak kabul edilen Cunda Adası'nın girişine bırakılan moloz yığınları çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

tulagi adası çine kiralandı Haberi

tulagi adası çine kiralandı

Solomon Adaları hükümeti, Çin Komünist Partisi’yle örtük bir bağı olan Pekin merkezli olan bir şirkete tüm ada ve çevresindeki taşınmaz mülkleri kiraya verdi.

Tulagi  sakinleri, anlaşmayı basından öğrendiklerini, kendilerine haber verilmediğini söyleyerek şaşkına döndüklerini ifade etti.

Star’ın haberine göre, Pekin’in Güney Pasifik’teki siyasal istekleri, adayı askeri bir üsse dönüştürmek istediği yönünde. Canterbury Üniversitesi’nde Anne-Marie Brady New York Times’a yaptığı açıklamada “Çin, Güney Pasifik’teki ordu varlıklarını artırıyor” diye konuştu....