17 / 05 / 2024

Tunca Köprüsü ışıkları

Tunca Köprüsü ışıkları

Edirne'de tarihi Tunca Köprüsü, Edirne Valiliği tarafından 600 bin lira harcanarak aydınlatıldı. Açılış için mehteranlı ve havai fişekli program düzenlendi.

1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor! 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün gerçekleştirilecek. Köprünün açılış töreni için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Araç geçişi ne zaman başlayacak? 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

1915 Çanakkale Köprüsü için kritik tarih 21 Mayıs!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Asya yakasındaki Lapseki ilçesinde yer alacak kule kesonunun batırılması için hazırlıklar devam ediyor.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Çanakkale Köprüsü için yabancılardan 1.5 kat talep geldi!

Çanakkale Köprüsü için sağlanan 2.3 milyar euroluk finansmanın ekonominin gücünü gösterdiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Yabancılardan 1.5 kat talep geldi, alamadıklarımız gönül koydu” diye konuştu.

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü 2023 yılından önce açılabilir!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılından önce açmayı planladıklarını açıkladı.

Tunca Köprüsü ışıkları Haberi

Tunca Köprüsü ışıkları

Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapan ve metrekareye düşen tarihi eser bakımından dünyanın en zengin şehirlerinden biri olan Edirne'de, tarihi köprülerin aydınlatılması son 14 yılda yapılan onlarca ihale ve projeye rağmen bir türlü gerçekleştirilememişti. Edirne'ye atandıktan sonra köprülerin aydınlatılması için yoğun uğraş sarf eden Vali Dursun Ali Şahin'in hazırladığı aydınlatma projesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayından geçtikten sonra Philips Türkiye tarafından ve sponsor desteği 600 bin lira harcanarak aydınlatmalar 1 ayda tamamlandı. 


MEHTERLİ AÇILIŞ 

Tunca Köprüsü'nün aydınlatılması için Edirne Valiliği tarafından köprü girişinde program düzenlendi. Vali Şahin'in yanı sıra programa Edirne Belediye Başkanı CHP 'li Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Edirne Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan ve...