07 / 07 / 2024

tunca nehri su seviyesi

tunca nehri su seviyesi

Tunca ve Meriç nehirlerinin debisindeki yükseliş sürüyor. Kentte son günlerde aralıkla yağan kuvvetli yağışlar, havzasından da dolu gelen Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde artışa neden oldu...

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Vakıflar, Edirne Kasımpaşa Camisi'ni yükseltecek!

Edirne'de, Tunca Nehri kıyısında taşkınlar nedeniyle harap olan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılacak restorasyon kapsamında 3 metre yükseltilecek

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemi başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemine başlandığını bildirdi.

Meryem Uzerli'nin evini su bastı!

Başrollerini Meryem Uzerli, Belçim Bilgin Erdoğan ve Ozan Güven paylaştığı ‘Annemin Yarası’ filminin çekimlerine yağmur yüzünden ara verildi. Uzerli ve Güven’in kiraladıkları villayı, Sava Nehri’nin taşması nedeniyle su bastı.

Büyük Menderes Nehri taştı!

Etkili yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Çal ilçesinde tarlaları su bastı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bölgede taşkın nedeniyle zarar gören arazilerde incelemelerin tamamlanmaya başladığını söyledi.

Meriç Nehri yeniden taşkın riski yaşıyor!

Dün hem Bulgaristan hem de Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi artan Meriç Nehri'ni besleyen diğer nehirlerin su seviyesinin de yükselmesi taşkın riskini yeniden artırdı.

Edirne'de tarihi köprüler trafiğe kapatıldı!

Edirne'de dün akşamdan bu yana devam eden yağış nedeniyle Tunca Nehri üzerinde bulunan Saraçhane, Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı.

Meriç ve Tunca'nın havzası genişledi!

Edirne'de taşkına yol açan Meriç ve Tunca nehirlerinin havzaları yoğun su kütlesi nedeniyle yataklarını önemli oranda aştı. İki nehrin normalden 1 kilometre geride birleştiği bildirildi.

Tunca Nehri'ne yakın olan evler sular altında kaldı!

Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı. Köylüler, motorlu pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

tunca nehri su seviyesi Haberi

tunca nehri su seviyesi

SU seviyesinin yükselmesi dolayısıyla taşan Tunca Nehri’nin debisinin düşmeye başladığı, Meriç Nehri’nin debisinin ise yükseldiği bildirildi.


 DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Tunca Nehri’nin debisi önceki güne göre düşüşe geçti. Önceki gün saat 22.00’da 186 metreküp/saniyeye seviyesine çıkan debi gece düşmeye başladı. Dün sabahki ölçümlerde Tunca Nehri’nin debisi 125 metreküp/saniyeye düştü. Meriç Nehri’nin debisindeki artış ise devam ediyor. Meriç Nehri’nin debisi önceki gün saat 22.00’dan bu yana 211 metreküp/saniye artarak 909,8 metreküp/saniyeye ulaştı. Yetkililer, Meriç Nehri’nin su seviyesinin 1100 metreküp/saniyeye ulaşacağını ve bu seviyeden sonra durağanlaşacak debinin düşüşe geçeceğini belirtti. Tunca Nehri’nin yatağından çıkması dolayısıyla yaya ve araç trafiğine kapatılan Fatih ve Kanunî köprülerine bu sabah şehir merkeziyle Yeni maret semtini birbirine bağlayan Yalnızgöz Köprüsü de eklendi. Köprü...