03 / 05 / 2024

Tunca ve Meriç'in debisi yükseliyor!

Tunca ve Meriç'in debisi yükseliyor!

Tunca ve Meriç nehirlerinin debisindeki yükseliş sürüyor. Kentte son günlerde aralıkla yağan kuvvetli yağışlar, havzasından da dolu gelen Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde artışa neden oldu...



SU seviyesinin yükselmesi dolayısıyla taşan Tunca Nehri’nin debisinin düşmeye başladığı, Meriç Nehri’nin debisinin ise yükseldiği bildirildi.


 DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Tunca Nehri’nin debisi önceki güne göre düşüşe geçti. Önceki gün saat 22.00’da 186 metreküp/saniyeye seviyesine çıkan debi gece düşmeye başladı. Dün sabahki ölçümlerde Tunca Nehri’nin debisi 125 metreküp/saniyeye düştü. Meriç Nehri’nin debisindeki artış ise devam ediyor. Meriç Nehri’nin debisi önceki gün saat 22.00’dan bu yana 211 metreküp/saniye artarak 909,8 metreküp/saniyeye ulaştı. Yetkililer, Meriç Nehri’nin su seviyesinin 1100 metreküp/saniyeye ulaşacağını ve bu seviyeden sonra durağanlaşacak debinin düşüşe geçeceğini belirtti. Tunca Nehri’nin yatağından çıkması dolayısıyla yaya ve araç trafiğine kapatılan Fatih ve Kanunî köprülerine bu sabah şehir merkeziyle Yeni maret semtini birbirine bağlayan Yalnızgöz Köprüsü de eklendi. Köprü başlarında Edirne Emniyet Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri bekletiliyor. 


Milat 


Geri Dön