18 / 05 / 2024

Tuncay Çavdar T Mimarlık

Tuncay Çavdar T Mimarlık

Mimar Tuncay Çavdar, Ağaoğlu Andromeda Gold ve Nissa İnşaat’ın Nissa O2 Residence projelerinin mimarıdır. 1984’te Atölye T Mimarlığı kuran Tuncay Çavdar kimdir? İşte ünlü mimarın özgeçmişi...

Borsanın tıkanarak aşağı doğru baskı yemesinin nedenleri nedir?

Borsa İstanbul yatırımcısı son dönemde borsanın tıkanmasının ve artık aşağı doğru baskı yemesinin nedenlerini sorguluyor. SPK lisanslı borsa analisti Tuncay Turşucu konuya ilişkin 5 kritik maddeyi açıkladı. İşte o maddeler...

Tuncay Özilhan kimdir? 

Anadolu Grubu Başkanı ve TÜSİAD eski başkanı Tuncay Özilhan kimdir? Tuncay Özilhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Tuncay Özilhan`nın biyografisi...

Emda Akaryakıt Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Emda Akaryakıt Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Tuncay Alçay tarafından kuruldu!

Piyasaların ünlü ismi Tuncay Turşucu altında yükselişe işaret etti

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Tuncay Turşucu, ons altın fiyatında yaşanan değer kaybıyla ilgili değerlendirmesinde “Önümüzdeki günlerde, yaşanan bu sert hareketin bir geri çekilmesi, hem Dolar endeksinde hem altında görülebilir." dedi.

Rotatek İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rotatek İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Ozan Karanacak ve Tuncay Karanacak ortaklığında kuruldu.

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

Arge Yalıtım Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Arge Yalıtım Yapı İnşaat Limited Şirketi Kartal’da 300 bin TL sermaye bedeli  ile  Sertaç    Kurt, Tuncay Yılmaz, Yakup Yesari Tarafından kuruldu.

Tsmy İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tsmy İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da   200 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Tuncay Samay tarafından kuruldu.

İpek Özilhan Özkan Bağdat Caddesi'nde giyim mağazası açtı!

Tuncay Özilhan'ın kızı İpek Özilhan Özkan, bebek giyim markası Gami Giyim için yeni mağazasını Bağdat Caddesi'nde açtı. 

Sedar Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sedar Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 20 bin TL sermaye bedeli ile Ali Can Köse ve Barış Cem Çavdar ortaklığında kuruldu.

Batman Güven Yapı Malzemeleri Nakliye Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Batman Güven Yapı Malzemeleri Nakliye Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Silivri'de 4 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Remzi Tuncay tarafından kuruldu. 

Tuncay Gurup Madencilik Hayvancılık Nakliye İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. kuruldu!

Tuncay Gurup Madencilik Hayvancılık Nakliye İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Tuncay tarafından kuruldu.

Moday İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Moday İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Yazıcı tarafından kuruldu. 

Tuncay Çavdar T Mimarlık Haberi

Tuncay Çavdar T Mimarlık

Tuncay Çavdar kimdir?


1934’te İstanbul’da doğdu. 1953’de Robert College’den mezun oldu. 1956-60 yıllarında İtalya Milano’da Mimarlık eğitimini sürdürdü ve Politecnico di Malino’yu Dottore in Architettura ünvanı alarak bitirdi. 1961-62 yıllarında Milano’da büro çalışmaları yaptı.


Tuncay Çavdar bir süre İtalya’da çalıştıktan sonra 1969 yılında yeniden biçimlenen Birleşmiş Mimarlar’a ortak oldu. 1984’te Atölye T Mimarlığı kurdu ve yurt içi ve yurt dışında birçok tatil köyü, otel ve konut projeleri gerçekleştirdi.


Çavdar, Türkiye’ye döndükten sonra ilk çalışmasını LCC deneysel Tiyatro Binasının projesiyle gerçekleştirdi.


1974-79 yılları arasında İzmit Yeni Yerleşmeler Projesi, Türkiye ve Yurt dışında büyük prestij kazandı. Prefabrikasyon tekniklerinin, toplu iskan, yerel yönetim, sivil örgütlenme gibi sosyal politikalar yanında kullanıcıların projeye katılım yöntemlerinin de irdelendiği ve uygulandığı proje, pek çok benzer ölçekli girişimde dikkate alınan deneysel...