05 / 05 / 2024

Tünelcilik Birliği ibb ödül

Tünelcilik Birliği ibb ödül

Dünya tünelcilik kongrelerini düzenleyen merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Tünelcilik Birliği (ITA) tarafından verilen uluslararası tünelcilik ödüllerinde "Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi" ile birincilik ödüle layık görüldü.

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Türkiye'yi sarsan depremin akabinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu durumu farklı kullananlar da var. Bazı sigorta şirketleri sanki yasalmış gibi göstererek,  deprem riskini bahane ederek kasko yapmaktan kaçınıyorlar. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin önemli bilgiler açıklayarak uyardı.

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı açıkladı! Emekliler 10-15 bin TL promosyon alabilir!

Emekli promosyonu konusu son bir ayın en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı promosyon hakkında herkesi ilgilendiren bir açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Tüketiciler Birliği ev sahiplerini uyardı: Perde takın!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, ev sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı. İşte merak edilen detaylar!

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Türkiye kamu özel iş birliği tecrübesini Irak ile paylaşıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Planlama Bakanlığı çalışanlarına yönelik "Kamu Özel İşbirliği Modeli" başlıklı eğitim programı düzenledi

Türkiye’de acilen Müteahhitler Odaları Birliği kurulmalı!

İMKON genişletilmiş Türkiye toplantısı, çevre ve şehircilik bakanı ve bakanlık üst bürokrasisinin katılımıyla gerçekleşti. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,Türkiye’de acilen Müteahhitler Odaları Birliği’nin kurulmasının gerektiğini söyledi.

Türk ve Güney Koreli müteahhitler işbirliği yapacak!

Türk müteahhitler, Güney Kore Müteahhitler Birliği ile mutabakat imzaladı. Anlaşmaya göre, iki ülke ortak proje üreterek, global piyasada iş birliği yapacak.

Türkiye Müteahhitler Birliği ve Güney Kore Müteahhitler Birliği'nden anlaşma!

Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarını temsil eden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Güney Kore Müteahhitler Birliği (CAK) ile önemli bir işbirliği mutabakat zaptına imza atıyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde düzenleme yapıldı. Değişiklik yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı..

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği yaptı..

Türk ve Güney Koreli müteahhitlerden güç birliği!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Güney Kore'nin müteahhitler birliğiyle görüşmeler yaptıklarını açıkladı. 

Tünelcilik Birliği ibb ödül Haberi

Tünelcilik Birliği ibb ödül



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, Dünya tünelcilik kongrelerini düzenleyen merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Tünelcilik Birliği (ITA) tarafından verilen uluslararası tünelcilik ödüllerinde "Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi" ile birincilik ödüle layık görüldü.


Ödül, “Environmental Initiative of the Year (Yılın Çevresel Etkileşimi)” kategorisinde “Save the History (Tarihi Korumak)” başlığıyla kazanıldı. (http://www.tunnellingawards.com/winners-2014) Ödül kazanılan proje, uluslararası jüri den de büyük övgü aldı. 


Ödüle layık görülen Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi; Taksim – Yenikapı metro hattının Şişhane İstasyonu’nu Haliç Metro Geçiş Köprüsüne bağlayan kısmında bulunuyor. Ödülde, Tarihi Ceneviz Sur’u ve metro ilişkisi irdelendi. İlk projelere göre tamamen aç-kapa yöntemiyle yapılması gereken çalışma, Tarihi Sur'un yerinde korunması amacıyla özel geçiş projesine çevrildi.


Tünelin, Tarihi Sur ile kesiştiği alanda, bilim kurulu görüşleri ile birlikte Sur’un...