14 / 05 / 2024

tünelin altında kalan 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi

tünelin altında kalan 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi

Bilecik'te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaat çalışmaları sırasında çöken tünelin altında kalan 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen tünel açma makinesi 5 yıldır çıkartılamadı...

Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar dikkat! Altın yükseliyor! Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 500 TL'yi aştı!

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar dikkat. Kapalıçarşı'da gram altın an itibariyle 2 bin 500 TL'yi aştı. 

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

Deprem tehdidi altındaki İstanbul Türkiye’nin yarısını finanse ediyor!

Yılın ilk dokuz ayında merkezi yönetim bütçe gelirlerinin yarısı, beklenen büyük depremin tehdidi altındaki İstanbul’dan sağlandı. Geliri kendisine yapılan harcamanın da altında kalan 67 il ise bütçeye açık üretti.

Beklentinin altında kalan faiz piyasalara nasıl yansıyacak? İşin uzmanı yanıtladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun politika faizini 17,5'a yükseltmesi piyasaların beklentisinin altında kaldı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası kararının piyasalara olan etkisine dair değerlendirmeler yaptı. İşte tüm detaylar...

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 

Türkiye’de her 3 kişiden biri yoksulluk riski altında!

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre maddi ve sosyal yoksunluk oranı, 2021 yılında yüzde 18,1 iken 2022 yılında yüzde 16,6 oldu. Türkiye’de yaşayan fertlerin yüzde 32,6'sı ise yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında kaldı.

Altında hayaller suya düştü! Öyle bir yorum geldi ki görenler kendini yerden yere atacak! Acil bakın!

Altın fiyatları son açıklanan veriler sonrasında 13 ayın zirvesinden düşmeye başladı. Altında hayaller suya düştü! Öyle bir yorum geldi ki görenler kendini yerden yere atacak! Acil bakın! 

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

ABD’de enflasyon beklentilerin altında artınca, ons altın 2 bin 20 dolara tırmandı!

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı. ABD’de mart ayı yıllık enflasyon verisi yüzde 5 ile beklentilerin altında artış gösterdi. Piyasa çevreleri, TÜFE’de yıllık bazda yüzde 5,2 oranında artış bekliyordu.

Ons altın 2 bin dolar sınırını geçti! Gram altın bin 250 liraya tırmandı! Altında yükseliş sürecek mi?

Uluslararası borsalarda altın yeniden 2 bin dolar seviyesini aştı. Ons altın en yüksek 2 bin 22 dolar seviyesine tırmanırken, gram altın fiyatları da yükselişe geçti. Şu saatlerde gram altın bin 250 liradan işlem görüyor.

tünelin altında kalan 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi Haberi

tünelin altında kalan 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi

Bilecik'te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaat çalışmaları sırasında çöken tünelin altında kalan 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen tünel açma makinesi 5 yıldır çıkartılamadı.


2009 yılında, Bilecik-Bozüyük arasındaki Ahmetpınar Köyü mevkiinde 6,2 kilometre uzunluğunda yapılması planlanan 26 No'lu YHT Hattı Tüneli'nin henüz birinci kilometresi açıldığı sırada göçük meydana geldi. tünel açma makinesi de göçüğün meydana geldiği tünelin içinde kaldı. 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen TBM adlı tünel açma makinesi bugüne kadar çıkartılamadı. Göçük nedeniyle YHT hattının bu bölgedeki güzergahı da değiştirildi. 


YHT hattı çalışmasını sürdüren inşaat firmasının göçük altında kalan makinenin çıkartılması için girişimde bulunduğu, yurt dışından gelen bir firmanın makineyi çıkarmak için 1 milyon lira talepte bulunmasını kabul etmediği öne sürüldü.


Makinenin göçük nedeniyle içinde kaldığı 26 Nolu tünel...