03 / 05 / 2024

Tunus Temsilciler Meclisi

Tunus Temsilciler Meclisi

İslam ülkelerinin imar edilmesi, aşırıcı ideolojilerle mücadele, itidal ve orta yol ilkelerin yerleştirilmesi gibi konuların görüşüleceği, "İmar Metodu ve Yıkım Metodu Arasında" başlıklı konferans Ürdün'ün başkenti Amman'da başladı.

Hollanda’da özel sektördeki konutların kirasını düşürecek düzenlemeye onay! 300 bin konutun kirası 190 Euro düşecek!

Hollanda'da Temsilciler Meclisi özel sektördeki yalıtımı kötü, kirası yüksek olan evlere son verecek tasarıyı onayladı. Söz konusu onayla yaklaşık olarak 300 bin konutun kirası 190 Euro düşecek.

Bitcoin'den büyük atak! 31 bin dolar seviyesinde geziniyor...

FED Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde gerçekleştirdiği konuşmanın ardından lider coin atağa geçti. Bu kapsamda Bitcoin bir haftada yüzde 22 artışla 30.800 dolar seviyesini test etti.

Benzin ihracatı yasaklanıyor! Milyonlarca kişiyi etkileyecek!

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ro Khanna, ülkede benzin fiyatlarının ortalamanın galon (3,78) başına 3,12 doların üzerine yükseldiği dönemlerde petrol ihracatının yasaklanması amacıyla tasarı sundu. İşte ayrıntılar...

ABD enflasyonu düşürmek için yasa çıkardı: Vergi zamları, teşvikler… Peki ABD ekonomisi iyiye gidecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa ile sağlık ve iklim konusunda düzenlemelerin yanı sıra vergi artışları da dikkat çekiyor.

Libya'da göreve yeni seçilen hükümetten petrol müjdesi: Günlük limit artırılacak

Libya'nın doğusundaki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa, bir yıl içerisinde günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak? FED faizleri artıracak mı, düşürecek mi?

Küresel piyasaların beklediği FED’in mart ayı faiz kararı için geri sayım başladı. FED’in faiz kararından günler önce Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yapacağı konuşmasının metnini paylaşan FED Başkanı Powell, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Joe Biden, vergi indirimi ve kira yardımını içeren destek paketini imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde de onaylanan, düşük gelirli ailelere vergi indirimi ve kira yardımını da içeren destek paketini imzaladı.

ABD'de kira yardımı artışı paketi Temsilciler Meclisi’nde onaylandı!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketi, Senato'dan sonra Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada 211'e karşı 220 oyla onaylandı. Paket, düşük gelirli ailelere vergi indirimi, kira ve gıda yardımında artışları içeriyor...

ABD'li Demokrat vekillerden Pompeo'ya İsrail'in yasa dışı yıkımlarını kınaması çağrısı!

ABD Temsilciler Meclisi üyesi 40 Demokrat vekil, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya, İsrail'in, Filistinliler'e ait olan Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini yıkmasını kınaması çağrısı yaptı.

ABD Temsilciler Meclisi 2,2 trilyon dolarlık Kovid-19 teşvik paketini onayladı!

Teşvik paketinin, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'dan geçemeyeceği öngörülüyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nin destek paketinde kira ve mortgage ödemeleri desteği de var!

ABD Temsilciler Meclisi'nin destek paketinde öğrenci borçlarından kira ve mortgage ödemelerine kadar birçok farklı kalemde destekler de bulunuyor.

Alexandria Ocasio-Cortez meclise girdi ama kira parası yok!

ABD’de yapılan ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’ne seçilen en genç kadın olmayı başaran 29 yaşındaki Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez’in başkent Washington DC’de ev kiralamaya parasının olmadığı öğrenildi. 

ABD'de Cumhuriyetçi senatörlerden yeni vergi tasarısı!

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçi temsilciler vergi reformu tasarısının detaylarını anlattı. Tasarı ABD Temsilciler Meclisi'nde görüşülmekte olan vergi önergesinden önemli farklılıkları barındırıyor. 

Tunus Temsilciler Meclisi Haberi

Tunus Temsilciler Meclisi

Çok sayıda bilim adamı ve siyasetçinin katıldığı konferansın açılışında konuşan Moderatörlük Küresel Forumu Başkanı Sadık el-Mehdi, "İmar metodu, ümmetin muzdarip olduğu yıkım hakikatini bilmekle başlar. İslam dünyasında fikri bir uyanış başlamalı, İslam'daki bir arada yaşam meşruiyetinin izahı için çalışılmalı, aynı toplumdaki dini çoğulculuğa saygı duyulmalı." dedi.


İslam ülkelerinin imarı için savaşların ve iç çatışmaların durması gerektiğine dikkati çeken Mehdi, Arap dünyasına, İsrail ile ilişkilerin temelinin belirlenmesi ve Arap halklarının haklarının geri alınması için Türkiye ve İran'la ortak güvenlik anlaşması imzalaması çağrısında bulundu.


Moderatörlük Küresel Forumu Genel Sekreteri Mervan el-Fauri ise "Ilımlılık ve orta yolda olmak, hayır ve şerrin, terör ve İslam'ın arasında olmak değil, hak, adalet ve özgürlüğe doğru tam bir yöneliştir." ifadesini kullandı.


Tunus Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro da...