06 / 05 / 2024

Tur şirketleri denetim

Tur şirketleri denetim

BATAN tur şirketlerinin oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için ‘Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda revize çalışmaları sürüyor. Ancak bazı sektör temsilcileri risklere karşı güvence sağlayacak bir fon kurulması gerektiğini söylüyor.

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetleri ile ilgili tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında, GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL süresince oluşan borçlardan feragat etmeleri durumunda, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Tasarruf finansman şirketleri denetim altına alındı!

Kendisine devredilmiş para, para yerine geçen evrak, senet veya diğer malları, kendisinin ya da başkasının zimmetine geçiren tasarruf finansman şirketi yönetim kurulu başkan, üyeleri ve diğer mensupları 6 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabilecek.

Turgutlar Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Turgutlar Yapı Denetim Limited Şirketi Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Baran Turğu tarafından kuruldu.

Çevre ve Şehircilik'ten 5 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, eksik çekirdek personeli istihdam etmeyen 5 yapı denetim firmasının yapı izin belgelerine geçici olarak el koymuştur. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı...

Tur Assist restorasyon hizmeti verecek!

Tur Assist Genel Müdürü Fenercioğlu, sigorta şirketleri ile müşteri talepleri doğrultusunda alanlarını genişleterek, restorasyon hizmeti de vermeye başladıklarını söyledi.

Yapı denetim firmaları bir bir kapanıyor!

İzmir'de son yıllarda sayıları 45’ten 120’ye çıkan yapı denetim şirketleri ardı ardına kapanmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ceza verince 15 şirket bir anda kapatıldı.

Erken rezervasyonda muhafazakar otellere büyük ilgi!

Tatil planlarını yapmaya başlayanlar şimdiden erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmak için araştırmalarına başlıyor. Tur şirketleri, özellikle muhafazakar hizmetler sunan otellere ve erken rezervasyonlara ilgi gösterdiğinin altını çiziyor.

Bathonea dünya turizm merkezlerinden biri olacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kültür Turizm Komitesi üyeleri, Bathonea’ya yaptıkları ziyaret sonrasında, antik kentin tur şirketleri ve rehberler için yeni bir destinasyon olacağını belirtti.

Yapı denetim şirketleri Eskişehir'de buluştu!

Yapı denetim şirketleri Eskişehir'de buluştu. Yapı Denetim Kuruluşları Birliği genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı genel başkan Tekin Saraçoğlu başkanlığında üye ve temsilcilerin tam katılımı ile Eskişehir şubesinde gerçekleştirildi.

Tur şirketlerine denetim yetmez, takip şart!

BATAN tur şirketlerinin oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için ‘Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda revize çalışmaları sürüyor. Ancak bazı sektör temsilcileri risklere karşı güvence sağlayacak bir fon kurulması gerektiğini söylüyor.

Tur şirketleri seçimin olacağı gün yoğunluğun düşeceğini belirtti!

Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gidip gitmeyecekleri merakla beklenen tatilciler, büyük oranda oy verme günü sandık başında olacak. Tur şirketlerine seçimin ilk turu 10 Ağustos ile ikinci tur tarihi 24 Ağustos için tatil talebi gelmediğini açıkladı..

Ramazan ayında oteller ve tur şirketleri yüzde 40'a varan indirim yaptı!

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, “Temmuz ayı satışlarımız hedeflerimiz doğrultusunda gidiyor. Bazı otellerde yaptığımız yüzde 40’a varan indirimlerle temmuz ayı konaklamalarını çok cazip hale getirerek satışlarımızı arttırıyoruz" dedi

Oteller ve tur şirketleri indirimler ve fırsatlar sunmaya başladı!

RAMAZAN ayında tatil bölgelerine gelen Türk turistlerin azalmasına bağlı olarak oteller ve tur şirketleri indirimler ve fırsatlar sunmaya başladı. Bazı otellerde yapılan indirimler yüzde 40’a varıyor...

Tur şirketleri denetim Haberi

Tur şirketleri denetim

SON dönemlerde batan tur şirketlerinin artması Turizm Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TURSAB) çalışmalarını hızlandırmasını sağladı. Turizm Bakanlığı yetkilileri ile 15 gün içinde görüşüleceğini ifade eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun revize çalışmalarının 1.5 ay içinde tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e sunulacağını belirtti. Düzenlemeler sonrası oluşturulacak ‘Seyahat Teminat Kurulu’ ile daha sıkı denetimler yapılacağını söyleyen Ulusoy, kurulun, TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı yetkililerinden oluşacağını kaydetti. Özellikle internet üzerinden yapılan satışlarda birçok tüketicinin mağdur olduğunun altını çizen Ulusoy, “Bu kurul tüketicinin mağdur edilmemesi için bir takip sistemi oluşturacak. İnternet üzerinden yapılan kandırmalar sonlandırılacak. Haksız kazanç elde eden, kaçak tur düzenleyen işletmeler artık...