14 / 05 / 2024

Turcas Petrol socar hisse satışı

Turcas Petrol socar hisse satışı

Turcas Petrol A.Ş. ve bağlı ortaklığı Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. (Turcas Grubu), SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nde sahip olduğu yüzde 18,5 oranındaki hisselerini Rafineri Holding A.Ş.'ye 59,3 milyon dolara sattı...

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali çok önemli bir proje!

Turcas Petrol AŞ Üst Yöneticisi Batu Aksoy, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Ruslarla iş birliği çerçevesinde geliştirilen çok önemli bir proje" dedi.

OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa'daki depolama tesisleri satılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı, OMV Petrol Ofisi AŞ’nin Aliağa’daki Depolama Tesisleri’nin satışı için OMV Aktiengesellschaft ile anlaştı.

SOCAR'ın tahvilleri kamuoyuna tanıtıldı!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR), ihracını gerçekleştirmeye hazırlandığı tahviller törenle kamuoyuna tanıtıldı.

SOCAR halka açılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.

Socar Tower'a en iyi ofis ödülü!

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin Genel Merkezi SOCAR Tower, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından "Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi" seçildi.

Turcas İran'da yatırım imkanlarıyla ilgileniyor!

TURCAS Petrol Üst Yöneticisi Batu Aksoy, ambargonun kaldırılmasının ardından İran’daki iş olanaklarını yakından izlediklerini belirterek, “Turcas, İran’da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgilen

SOCAR'ın gözü Petrol Ofisi'nde!

SOCAR CEO'su Yavuz: Petrol Ofisi satış sürecini takip etmemiz yönünde Başkan Abdullayev'in talimatı var ama bu satın alma anlamı içermiyor.

OMV Petrol Ofisi'ne Socar ve Opet talip!

Petrol Ofisi’ni toplam 3 milyar dolara alan Avusturyalı OMV 10 yıl sonra dağıtımdan çıkıyor. Kulislere göre PO’nun talipleri arasında Azeri Socar ve Koç’un Opet’i var.

Socar Aliağa Rafinerisi kapasite artışı için ÇED süreci başladı!

Azerbaycan petrol şirketi Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş.’nin İzmir Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman projesinde çalışmalar sürüyor. Kapasite artışı yapılacak projede ÇED süreci başladı...

SOCAR ülke merkezini Vadistanbul'a taşıyor!

Vadistanbul'un ofis ve ticari alanlardan oluşan Bulvar etabı petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye merkezine ev sahipliği yapacak. Şirketin blok satın aldığı ofislerin yanı sıra konutların da bulunduğu karma projede 35 bin kişi yaşayacak

Socar, Ayazağa Vadistanbul Bulvar'dan blok satın aldı!

AZERBAYCANLI petrol şirketi Socar, İstanbul Ayazağa'daki 'Vadistanbul Bulvar'dan blok satın aldı. 19 bin metrekare alan için 75 milyon dolar ödeyen Socar, aldığı bloğu merkez binası yapacak.

Turcas Petrol socar hisse satışı Haberi

Turcas Petrol socar hisse satışı


Turcas Petrol tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimiz Turcas Petrol A.Ş. ve bağlı ortaklığı Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. (birlikte "Turcas Grubu" olarak anılacaktır) ile Rafineri Holding A.Ş. (%100 SOCAR Turkey Enerji A.Ş. iştiraki) arasında Turcas Grubu'nun SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nde (bu şirket, STAR Rafineri A.Ş.'nin %100 sahibidir) sahip olduğu %18,5 oranındaki hisselerin Rafineri Holding A.Ş.'ye satışı konusunda görüşmeler yapıldığı bilgisi 10.02.2014 ve 25.03.2014 tarihli Özel Durum Açıklamalarımız ile kamuoyu ile paylaşılmıştı.


Söz konusu görüşmeler sonucunda, Turcas Grubu'nun SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nde sahip olduğu %18,5 oranındaki hisselerin tamamının 59.390.000 ABD doları bedel ile Rafineri Holding A.Ş.'ye satışı konusunda taraflar arasında mutabakata varılmış olup, satış işlemi bugün itibariyle tamamlanarak hisse satış bedeli bağlı ortaklığımız Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. hesaplarına intikal etmiştir.


Kamuoyuna saygı ile...