02 / 05 / 2024

TÜRGEV kültür merkezi

TÜRGEV kültür merkezi

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Özbekistan'da Türk Dili ve Kültürü Merkezi açıldı!

Özbekistan'daki Alişir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi'nde Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından donatılan Türk Dili ve Kültürü Merkezi hizmete açıldı.

Tekirdağ Türkmenli Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı bitti!

Tekirdağ Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin gelişmesi için inşa ettiği Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açıldı!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi, yeşilçam yıldızı Türkan Şoray'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

Türkiye'den Manhattan’a kültür merkezi ve yurt projesi!

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.

Türkan Şoray Kültür Merkezi için geri sayım!

Muratpaşa Belediyesi’nin büyük açılışı için geri sayıma geçtiği, Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan Kültür Merkezi, Antalya’ya dair ayrı yeni bir kimlik kazandıran mimarisiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. 

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, son rötuşların yapıldığı Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin Ekim ayı içinde açılacağını söyledi...

Antalya Elmalı Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

İftarını Elmalı’da açan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı Kültür Merkezi’nin tamamladıklarını ancak resmi açılışına fırsat bulamadıklarını belirtti.

Menderes Türel’den Demreli'ye kültür merkezi sözü!

Demre’de öğrencilerle buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinden sinema salonu isteyen Nazife adlı öğrenciye kültür merkezi sözü verdi.

Kadıköy Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi açıldı!

Kadıköy Belediyesi yarıyıl tatilinde çocuklara karne hediyesi olarak Çocuk Kültür Merkezini hizmete açtı. Çocuklar sömestri tatili boyunca Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek onlarca etkinlikten ücretsiz olarak faydalanabilecek.

TÜRGEV kültür merkezi Haberi

TÜRGEV kültür merkezi

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi yapıyor. İşte, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar'ın konu ile ilgili o yazısı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği New York’ta ilk akşam TÜRGEV’in ABD ve İngiltere uzantısı TÜRKEN’in düzenlediği geceye katıldı. Buluşmada, TÜRGEV’in Ensar Vakfı ile ortaklaşa Manhattan’da yapacakları öğrenci yurdu ve kültür merkezi projesinin son durumunu özetleyen sunum izletildi.

Sunum sırasında TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayraktutar’a sordum:

- Satın aldığınız binanın yıkım işlemi tamamlanmış görünüyor. Temel aşamasına geldiniz mi?

- Evet, yıkım prosedürü beklediğimizden uzun sürdü. Artık temel aşamasındayız. Bundan sonra iş daha hızlı ilerleyebilir.

Kültür merkezi ve yurt için aldıkları eski binaya arsası için 20 milyon dolar ödediklerini anımsattım:

- İnşaata da 20 milyon dolar harcamanız söz...