28 / 04 / 2024

TÜRGEV yurt

TÜRGEV yurt

AKP’li Fatih Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda bulunduğu TÜRGEV’e 25 yıllığına bedelsiz devredilen Silivrikapı’daki kız öğrenci yurdu İBB tarafından imar planlarına işlendi.

TÜRGEV üniversite olan her şehirde yurt açacak!

TÜRGEV, kız öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa ve Antalya'daki yurtların ardından, diğer şehirlerde ve yurtdışında da yurt açmayı hedefliyor.

TÜRGEV yurt nedeniyle vakıfların karalama kampanyasına maruz kaldığını açıkladı!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ( TÜRGEV ), Fatih'te kanunlara uygun olarak tahsis edilen yurt nedeniyle vakıflarının büyük bir karalama kampanyasına maruz kaldığını açıkladı...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Türkler yurt dışı seyahatlerinde kesenin ağzını açtı! 

2023 yılında Türklerin yurt dışı seyahat giderleri bir önceki seneye oranla yüzde 64,'lik yükseliş göstererek 6,7 milyar dolara kadar ulaştı ve tüm zamanların rekor seviyesine ulaştığı kaydedildi. 

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Diri fay hattı haritası güncellendi, deprem beklenen iller tek tek açıklandı! Uzmandan 7.4 uyarısı geldi! 

Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremlerin ardından hızlandı. Prof. Dr. Okan Tüysüz, katıldığı bir canlı yayında deprem beklenen şehirleri tek tek sıraladı. 

AnadoluJet'ten yüzde 30 indirimli ucuz bilet kampanyası! 

AnadoluJet sonbahar ve kış kampanyası başlattığını duyurdu. Şirket tüm yurt içi uçuşlarda yüzde 30 indirim yapma kararı aldığını açıkladı. İşte kampanyaya ilişkin tüm ayrıntılar...

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna'daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı!

Chicago borsasında işlem gören buğday vadeli kontratları, bugün yüzde 3 yükseldi ve ton başına 236 dolar seviyesine ulaştı. Peki yurt içinde hangi borsada bugün kaç lira oldu? İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Müteahhitler 2023'ün ilk 2 ayında yurt dışından 2 milyar dolarlık iş aldı!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün, 2023 yılının ilk 2 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı. İşte detaylar...

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

THY'den ucuz bilet kampanyası! İndirimi duyan 299 TL'lik bileti almaya koştu!

Türk Hava Yolları 4-5 Ekim 2022 tarihleri arasında tüm yurt içi bilet alımlarını 299,99 TL'den başlayan fiyatla satma kampanyası düzenledi.

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'de bu sene 19 milyon ton buğday hasadı elde edilmesi bekleniyor. Buğday üreticisi artan maliyetler nedeniyle tarlaları boş bırakmaktan söz ederken hükümetten şaşkınlık uyandıran bir adım geldi. Türkiye, yurt dışına buğday ekecek hem de bakın hangi ülkeye?

TÜRGEV yurt Haberi

TÜRGEV yurt

Yurdun inşa edildiği Bostancı Ailesi’ne ait Silivrikapı’daki yaklaşık 8 dönümlük arazide 4 ev ve büyük bir bahçe bulunuyordu. Ailenin yıllarca kendileri için apartman yapmak istediği ancak belediyenin “burası park alanı gözüküyor” diye izin vermediği arazi 2012 yılında kamulaştırıldı. AKP’li belediye üzerinde bostanların bulunduğu bu araziye kız yurdu yaptı ve TÜRGEV’e devretti. Bostancı ailesi hukuk mücadelesini başlattı ve planlar iptal oldu. Tüm itirazlara karşın Koruma Kurulu’nda belediye lehine karar çıktı.


TÜRGEV’e verilen yurt binasının imar planlarına işlenmesine ilişkin rapor da geçen günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. Görüşmeler sırasında söz alan CHP’li meclis üyesi ve mimar Esin Hacıalioğlu, “Burası surlara 300 metre bile değil. Tarihi yarımada, su koruma bandı içerisinde. 2012 hava fotolarında bakıyorsunuz yeşil alan. Burası Yedikule bostanları ile...