18 / 05 / 2024

Turgut Alton TAM

Turgut Alton TAM

1990 yılında kurulan ve mimari proje, yönetici danışmanlık, iç mimari proje, proje idaresi ve inşaat yönetimi hizmetleri veren Turgut Alton Mimarlık'ın sahibi Turgut Alton kimdir?

Esenler Turgut Reis Lisesi'ne 5 yeni derslik!

Esenler Belediyesi, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kazandırdığı dersliklerle Esenlerli öğrencilerin hayalini kurdukları mesleklere ilk adımlarını yeni ve tam donanımlı dersliklerde atmasını sağladı.

Yerli malı tebliği tam metni!

Yerli malı tebliği, 13 Eylül 2014 tarihinde 29118 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, Kamu İhale Kanunu kapsamında fiyat avantajı uygulanacak mal alımı ihaleleri esaslarını düzenliyor. İşte yerli malı tebliği tam metni...

Pazar yerleri hakkında yönetmelik tam metni!

Pazar yerleri hakkında yönetmelik, 12 Temmuz 2012 tarihinde 28351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, semt ve üretici pazarları hakkında esasları düzenliyor. İşte pazar yerleri hakkında yönetmelik tam metni..

Çevre izin ve lisans yönetmeliği tam metni!

Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, alınması gereken çevre izin ve lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenliyor. İşte Çevre izin ve lisans yönetmeliği tam metni..

Metroport AVM, okul haftasında tam 555 öğrenciye hediye dağıtıyor!

Metroport AVM, bu defa da okul haftasında tam 555 öğrenciye hediye dağıtıyor. 01 Eylül tarihinde başlayacak ve tam 555 hediyenin dağıtılacağı kampanya için AVM girişinde bulunan danışmadan detaylı bilgi alınabilir...

Valilik ve Kaymakamlık yönetmeliğinde değişiklik yapılmasında dair yönetmelik tam metni!

Valilik ve kaymakamlık birimleri teşkilat görev ve çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 30 Ağustos 2014 tarihinde 29104 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmeliğin tam metni..

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının çalışma usul ve esasları yönetmeliği tam metni!

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının teşkilatı çalışma usul ve esasları ile personeli hakkında yönetmelik, 28 Ağustos 2014 tarihinde 29102 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yönetmeliğinin tam metni..

Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu tam metni!

Toprağı koruyan, tarım arazilerinin sınıflandıran, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirleyen 6537 sayılı Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu tam metni..

İdris Güllüce, Yıldırım Belediyesi'nin dönüşüm çalışmalarına tam destek verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yıldırım Belediyesi ' nin kentsel dönüşüm yol haritasına tam destek verdi. İdris Güllüce, önümüzdeki aylarda çalışmaları yerinde göreceğini söyledi...

Endüstri bölgeleri yönetmeliği tam metni!

Endüstri bölgeleri yönetmeliği 16 Aralık 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, endüstri bölgelerinin kurulması, yönetimi ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. İşte Endüstri bölgeleri yönetmeliği tam metni..

Teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu tam metni!

4691 sayılı Teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu, teknoloji geliştirme bölgelerinin kuruluşu ile ilgili esasları kapsıyor. İşte 24454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu tam metni...

TOKİ Korucuk kura sonuçları tam listesi!

3 oda 1 salon daire tiplerinden meydana gelen TOKİ Korucuk kura sonuçları tam listesi hakkında detaylara geçmeden önce projenin diğer bilgilerinden bahsedelim. Kampanyada fiyatlar 91 bin 640 TL'den başlıyor...

Turgut Hamzaçebi: İnşaat sektöründe güven kaybı yaşanıyor!

Türkiye genelinde yaşanan inşaat sektörü ile ilgili sıkıntıları değerlendiren Turgut Hamzaçebi, sektörde güven kaybı yaşandığını belirterek, sebebinin marka olmuş firmaların müşterileri mağdur etmesinden kaynaklandığını söyledi.

Turgut Alton TAM Haberi

Turgut Alton TAM

Turgut Alton kimdir?

Turgut Alton, 1938 yılında Bursa doğumlu. 1961 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık bölümünden mezun olan Turgut Alton, bugün Turgut Alton Mimarlık-TAM'ın sahibi.


Mesleki yaşamına, öğrencilik yıllarında Birleşmiş Mimarlar Ortaklığı'nda başladı. Zürih ETH'da Temel Tasar üzerinde lisansüstü eğitimini tamamladı. Bu süre içinde çeşitli mimarlık yarışmalarına katılarak ödüller aldı. 


1967'de yurda dönerek, Birleşmiş Mimarlar'ı, emekliye ayrılan ortaklarından devraldı. Şirketin mimari birikimini değerlendirerek yeni genç ortaklar aldı. Bu dönemde BM'ı, yurt içinde ve dışında pek çok önemli proje gerçekleştiren, ülkenin en önemli mimari proje bürolarından biri haline getirdi. 


Farklı proje grupları ve çeşitli uzman danışmanlarla çalışma imkanı buldu. 1990 yılında, 23 yıl kurucu ortağı ve genel müdürü olduğu firmanın ortaklığından, ekibiyle birlikte ayrılarak Turgut Alton Mimarlığı kurdu ve meslek yaşamına...