19 / 05 / 2024

Turgut Çepoğlu bina

Turgut Çepoğlu bina

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde oturan Turgut Çepoğlu, 110 yıllık geçmişe sahip tescilli binasının yanına inşaat izni veren Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve belediye aleyhine idare mahkemesinde dava açtı.

Çepoğlu Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Çepoğlu Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Mahmutçepoğlu, Ali Kemal Mahmutçepoğlu ve Yusuf Mahmutçepoğlu ortaklığında kuruldu.

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!

Asrın deprem felaketini yaşayan Türkiye’de, büyük sarsıntının ardından en çok merak edilen şehir İstanbul için de ürküten bir uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde yıkılma tehlikesi bulunan bina sayısını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

Çelikoğlu Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Çelikoğlu Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Hüseyin Çelik tarafından kuruldu.

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

TOKİ'den Tokat'a 2 yeni okul müjdesi! İhalesi bugün!

Tokat ili Turhal İlçesi Boyacılar Mahallesi 4 Derslikli Zeki Çepoğlu İlkokulu ve Hacılar Mahallesi 4 Derslikli Hacılar İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Tokat'a 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Tokat ili Turhal İlçesi Boyacılar Mahallesi 4 Derslikli Zeki Çepoğlu İlkokulu ve Hacılar Mahallesi 4 Derslikli Hacılar İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Tokat Turhal'a 2 yeni okul müjdesi!

Tokat ili Turhal İlçesi Boyacılar Mahallesi 4 Derslikli Zeki Çepoğlu İlkokulu ve Hacılar Mahallesi 4 Derslikli Hacılar İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Mart 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Sakarya projesinde başvurular 23 Mart'ta başlıyor!

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Akpınar mahallesinde inşa edilecek olan toplu konutlar için ön başvuru sürecinin 23 Mart Pazartesi günü başlayacağını açıkladı...

Mehmet Güllüoğlu: Depremler değil, bina öldürür!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Güllüoğlu, "Depremler değil, bina öldürür diyoruz. O yüzden yapı stokları önemli. Köylerde kerpiç evler, kötü malzeme kullanılmış ve mühendislik almamış evler var." dedi.

Temel güçlendirme binalar için yeterli mi?

Araştırmacı-Yazar Bülent Ağaoğlu, bina güçlendirme ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Ağaoğlu'nun o yazısı...

Beyoğlu'nda ön cephesi çöken bina yıkıldı!

Beyoğlu Asmalı Mescit Caddesi'nde yer alan ve ön cephesi çöken tarihi bina kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Turgut Çepoğlu bina Haberi

Turgut Çepoğlu bina

Bandırma'nın Yalı Caddesi'nde Turgut Çepoğlu'na ait tescilli binanın yanında başlayan inşaat, tartışmalara neden oldu. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun izniyle Bandırma Belediyesi tarafından verilen ruhsat uyarınca başlayan inşaata tepki gösteren tarihi binanın sahibi Turgut Çepoğlu, 'Eski Fotoğraflarda Bandırma' kitabındaki fotoğraflı kayda göre yapım yılı 110 yılı geçen tarihi binayı 35 yıl önce satın aldığında harabe halinde olduğunu söyledi. Çepoğlu, "İçinden 3 kamyon çöp çıkardım. Tinercilerin meskeniydi. Burasını, 15 yıl önce Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün izni ile ve denetimi altında 200 bin liraya yakın bir harcamayla restore ettim. Bandırma'ya dolayısıyla kültürümüze kazandırdım" dedi. Çepoğlu, şunları söyledi:


"Bandırma Belediyesi, 'Tarihi silüeti bozacak' diye güneşlik tenteye bile izin vermezken Bursa Koruma Kurulu'nun bu tarihi binanın yanına, hem de çekme...