06 / 05 / 2024

turist sayısında düşüş

turist sayısında düşüş

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, yılın ilk 10 ayında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 1.4 azalışla 33 milyon olarak gerçekleşti.

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 1,5 geriledi!

Antalya'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısının bu yılın ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 1,5 gerileyerek 9 milyon 903 bin kişi olduğu bildirildi

Yabancı ziyaretçi sayısındaki yüzde 10'luk artış durdu!

Yılbaşından bu yana düşüş gösteren Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının ağustos ayında sağlanan yüzde 10'a yakın artışla durduğu bildirildi

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Yüzbinlerce Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin madde madde açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu çalışan çok sayıda tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını düşürecekleri söyledi. Buna göre, küçük esnafın, tüccarın emekliliği kapsamında gerekli prim gün sayısı SGK'lılarla eşitlenmiş olacak.

Kara listeye girenlerin sayısında dikkat çeken artış

Ekonomik sistemde ödeme araçlarından biri olan senette protesto edilen senet sayısı pandemi dönemine göre azalırken Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Parasal değeri 999 milyon lira olan 25.3 adet senet protesto edildi.

Kepenk kapatan esnaf sayısında büyük artış: AVM ve markalar poker oynuyor!

Koronavirüs salgını sonrası müşteri sayısında ve satışlarda tarihi dip seviyelerine düşen esnaf ve markalar kepenk kapatıyor...

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2019” verilerine göre, Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

ABD’ye yerleşmek isteyen Türklerin sayısında patlama oldu!

ABD’de yaşamak ve yerleşmek isteyen Türklerin sayısında patlama oldu. Bu duruma ise son dönemlerde yaşanan terör olayları ve siyasi kutuplaşmanın neden oldu.

Daire sayısında İstanbul birinci, Ardahan sonuncu sırada!

YAPI izin istatistiklerine göre daire sayısında İstanbul ilk sırayı aldı. Ardahan, Hakkari ve Bayburt ise daire sayısının en düşük olduğu üç il oldu.

Turizm sektöründe yabancı ziyaretçi sayısında düşüş!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.53 düşüşle 1.72 milyon kişi oldu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

turist sayısında düşüş Haberi

turist sayısında düşüş


Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Ekim’de yüzde 4 düşüşle 3.3 milyon kişi oldu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, yılın ilk 10 ayında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 1.4 azalışla 33 milyon olarak...