13 / 05 / 2024

turist sayısının azalması neyi etkiler

turist sayısının azalması neyi etkiler

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turist sayısındaki dönemsel düşüşün esnafı kısa süreli olumsuz etkileyebileceğini ve bayramdan sonra iç turizmin pik yapması ile her şeyin düzeleceğini söyledi.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Galataport, İstanbul'un kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada, ilk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getireceğini söyledi.

Abdurrahman Arıcı: Turist sayısı geçen yıllara yakın olacak!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Rusya, Ukrayna, Suriye ve Avrupa'da yaşanan negatif gelişmelere karşı bu sene Türkiye'ye gelen turist sayısının, geçen yıllara yakın olacağını belirtti.

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Başaran Ulusoy: Türkiye 42 milyon turist sayısını aşacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını beklediklerini söyledi..

Türkiye'den Bulgaristan’a giden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'den geçen yıl kış döneminde Bulgaristan’a giden turist sayısının, önceki yıla göre iki kat arttığı bildirildi. Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan'ı ziyaret etti.

Kur artışı turist sayısını yüzde 20 artırdı!

Türkiye'deki kur artışı yabancı turistin işine yaradı. Özellikle saç ekimi, liposuction ve kanser tedavisi için Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 20 artış oldu.

Turist sayısı artacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turist sayısınında artış olacağını kaydederek ITB Berlin'in, dünyadaki en büyük turizm fuarı olduğuna değindi. Çavuşoğlu, "Ülkemize gelecek turist sayısı burada belli olur'' dedi.

Aydın'da turist sayısı 6 milyona yükselecek!

Turist sayısının artırılması için çalışma yaptıklarını söyleyen Müdür Aktakka, "Delta, doğa, spor ve termal turizm alanındaki örnek ve alternatif projelerle, turist sayısını 6 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sinop'a gelen turist sayısının artmasını bekleniyor!

Türkiye'nin en mutlu ilinde milat sayılacak projeler hayat buluyor. Ergül, kısa sürede yapılacak yatırımlarla birlikte turist sayısında da artış beklediklerini vurguladı

Sümela Manastırı'nda turist sayısının artırılması hedefleniyor!

Doğayla bütünleşen güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkılar sağlayan Sümela Manastırı'nda turist sayısının daha da artılması hedefleniyor. Bölgeye yapılacak teleferikle turizm hareketliliği daha da çoğalacak.

Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20'lik düşüşle 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti. Karadeniz kıyılarını ziyaret eden turist sayısı ise aynı dönemde 2 kat arttı

turist sayısının azalması neyi etkiler Haberi

turist sayısının azalması neyi etkiler

Ülkemizin yüksek turizm potansiyeli ve bölgenin güven veren ülkesi olması turistler için cazip kıldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye turizm açısından dünya üzerinde en önemli ülkeler arasındadır. Bölgemizin de en güvenilir ülkesi. Turist sayısındaki dönemsel düşüş esnafımızı kısa süreli olumsuz etkileyebilir ama bayramdan sonra iç turizmin pik yapması her şey düzelecektir” dedi. Çevre ülkelerden ülkemize gelen turist sayısının düşmemesi için önlemlerin alınmasını ve turizm çeşitliliğinin ön plana çıkarılması isteyen Palandöken, “Geçen yıl 41 milyonu aşkın turist ülkemizi ziyaret etti. Bu yıl Haziran ayındaki genel seçim ve arkasından Ramazan ayının başlaması hareketliliği azaltmış gösterebilir ama bayramla beraber gelecek turistler ile iç turizmi de dahil ettiğimizde çok hareketlenecektir. Bayramda 7 milyon vatandaşımızın memleketlerine ve...