04 / 05 / 2024

turistik bölgeler

turistik bölgeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı turistik bölgelerde fahiş fiyatlara ulaşan şezlong ve şemsiye kiralamalarının önüne geçmeye hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklamalarda bulundu.

Türk turizmi yeni yatırımlarla 44 yeni tahsis kazanacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak turizm tahsisleri ile büyük yatırımın Antalya'da olması bekleniyor. Yapılması planlanan tahsisler neticesinde Türk turizminin 44 yeni tahsis daha kazanması bekleniyor.

Van turizmde kendini kanıtlamak istiyor!

Türkiye'nin en fazla güneş alan ikinci ili olan ve Urartu medeniyetine Tuşba adıyla başkentlik yapan Van, bölgede yaşanan gelişmelerle turizmde hak ettiği yere gelmek istiyor...

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

6 ildeki bazı bölgeler 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi!

Muğla, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Sivas ve Bolu illerinde yer alan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Beykoz'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Tuzla'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İstanbul İli, Tuzla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Tarsus'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin İli, Tarsus ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Silifke'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin İli, Silifke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kahramanmaraş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Kahramanmaraş İli, Onikişubat ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Gümüşhane İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayvalık'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana Karataş'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Adana İli, Karataş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Orhaneli ve Büyükorhan'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bursa İli, Orhaneli ve Büyükorhan ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31226 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

turistik bölgeler Haberi

turistik bölgeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şezlong kiralama fiyatlarına bir üst sınır getirilebileceğini söyledi. Güllüce, İmar Kanunu’nda planlanan değişikliğin ise Meclis takvimi dikkate alındığında bu dönem gerçekleştirilmesinin zor olduğunu söyledi. Meclis’te bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Güllüce, sahillerde 50 liraya kadar şezlong kiralandığının hatırlatılması üzerine, “Bir şezlonga 50 lira, hayret verici bir fiyat. Düzgün, güzel havuzlara girerken 50 lira almıyorlar. Bir üst limit koyarak fiyatı belirleyip, bu fiyatın üzerinde şezlong kiralamaya izin vermemeliyiz” dedi. 



İhalesi iptal edilen İztuzu Plajı’nda carettaların korunması ve bakımı için Muğla ve Pamukkale üniversiteleri ile protokol imzalayacaklarını kaydeden Güllüce, “Carettalar madem bizim zenginliğimiz, bize ait bir değer bununla ilgili konuşacak olan da biz olmalıyız, yapılacak bir şey varsa bizim üniversitelerimiz yapmalı, her türlü desteği vermeye hazırız”...