27 / 04 / 2024

Turistik tesis imar barışı hesaplama

Turistik tesis imar barışı hesaplama

İmar barışı uygulamasında yeni gelişme yaşandı. Değişikliğe gidilen uygulama kapsamında tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılar, daha az maliyetlerle ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacak.

O ilde otel ve turistik tesis alanı imarlı arsa satılacak!

Samsun İli Tekkeköy Belediye Başkanlığı, Samsun Tekkeköy'de yer alan otel ve turistik tesis alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 6 bin 26 metrekare olarak belirtildi.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Kemer'de 12.8 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

T.C. Kemer İcra Dairesi, Antalya ili, Kemer ilçesi, Kemer Mahallesi, 10 ada 4 parselde yer alan turistik tesisi 12 milyon 840 bin 30 TL'ye satıyor...

Ordu'da 8.1 milyon TL'ye turistik tesis yapım işi ihalesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu'da turistik tesis yapım işi ihale ediyor. İhale 20 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

Mersin Erdemli'de 34.1 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Tömük Mahallesi, 75 ada, 56 parselde yer alan turistik tesis ve arsasını 34.1 milyon TL'ye satıyor.

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi imar bekliyor!

İstanbul Sarıyer'de bulunan İmam Hüseyin Cemevi, 2013 yılından beri “sosyal kültürel tesis” imarını bile alamadı...

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Bahçelievler Osmaniye turizm tesis alanı imar planı askıda!

Bahçelievler Osmaniye Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin itiraz imar planı askıya çıkarıldı.

Turistik tesislere imar barışında kolaylık!

İmar barışı uygulamasında yeni gelişme yaşandı. Değişikliğe gidilen uygulama kapsamında tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılar, daha az maliyetlerle ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacak.

Pamukkale'de 4.3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Karahayıt Mahallesi'nde yer alan turistik tesis vasıflı gayrimenkul 4 milyon 318 bin 178 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Afyonkarahisar Merkez'de 3,6 milyon TL'ye Turistik Tesis alanı!

Afyonkarahisar Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Merkez Demirçevre Köyü'nde yer alan Turistik Tesis Alanı 3 milyon 685 bin 781,90 TL bedelle satılıyor.

Turistik tesis imar barışı hesaplama Haberi

Turistik tesis imar barışı hesaplama

İmar barışı kapsamında yapılan düzlemeler bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişikliğe göre, tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılarda, bedel aykırı alan üzerinden hesaplanacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, alışveriş kompleksi, hastane, otel, fabrika, imalathane ve benzeri yapılardaki aykırılıklarda, yaklaşık maliyet bedeli aykırılığından dolayı meydana gelen alan üzerinden hesaplanacak. Değişiklik öncesi uygulamada yüksek bedel nedeniyle birçok firma uygulamaya başvuru yapmamıştı. 

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, konu ile ilgili açıklama yaptı. Narin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, başta oteller olmak üzere; büyük yapıların imar barışından faydalanabilmeleri için vermiş olduğu destek nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Yapı Kayıt Belgesi uygulamaları seminerinde, konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı baş hukuk müşaviri Ahmet Küçükler ise "Açıklanan bu düzenleme ile, üye tesislerimiz ve sektörümüz Yapı Kayıt...