27 / 04 / 2024

turistik tesis sayısı 2013

turistik tesis sayısı 2013

Yabancı turist sayısında artış sürerken, satılığa çıkan turistik tesis sayısında patlama yaşanması dikkat çekiyor. Türkiye'de satılık turistik tesis sayısındaki artış 2013'te, bir önceki yıla göre yüzde 77 artış gösterdi...

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.

O ilde otel ve turistik tesis alanı imarlı arsa satılacak!

Samsun İli Tekkeköy Belediye Başkanlığı, Samsun Tekkeköy'de yer alan otel ve turistik tesis alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 6 bin 26 metrekare olarak belirtildi.

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündeminde!

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Arap iş adamından Zigana'ya turistik tesis!

Arap iş adamı Dr. Tarık Al-İbrahim Al-Ghamdi, Gümüşhane Zigana bölgesinde planladığı yatırımı anlattı. Al-Ghamdi, ilçeye turistik tesis kazandırılacağını söyledi.

Zeki Toçoğlu: Sportif tesis sayısını attıracağız!

ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Başkan Toçoğlu, “İnşallah gençlerimizin sportif anlamda vakitlerini değerlendirebilecekleri tesis sayısını çoğaltacağız” dedi.

Türkiye'de 5 yıldızlı otel sayısı artıyor!

Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla yılda yüzde 7 artarak 950 bine Türkiye'de 5 yıldızlı tesis sayısı 563'e yükseldi. 5 yıldızlı otellerin sayısını artıran şehirlerin başında Antalya geliyor.

Satılık turistik tesis sayısı Mayıs'tan sonra artacak!

Yaşanan siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle 2016 ve sonraki yıllardan umudunu kesen turizmciler, otellerini satarak sektörden çekilmek istiyor. Satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.

Çamlıca Tepesi'ne turistik tesis mi yapılacak?

Sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Çamlıca'da inşaatı devam eden cami inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıklama yaptı.

Fatih'de turistik tesis sayısı artacak mı?

FATİH ilçesi üzerindeki karabulut Yenileme adı altında yapılmak istenen Dönüşüm projeleri ile ilçemiz Turizm- Ticaret-Konaklama alanına dönüştürülecek. Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak.

Ege Bölgesi'nde 908 turistik tesis satılıyor!

Türkiye'nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908'e ulaştı. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam tutar 9 milyar liraya yaklaşıyor.

Kemalpaşa'da fabrika sayısı 940'a ulaşacak!

Yıllık 4 milyar dolarlık ticaret hacmi, 2.2 milyar dolarlık ihracatı ve Türkiye'nin ilk 100 ile 500 şirketleri arasına giren sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde tesis sayısı 900'ü geçecek.

Kemalpaşa OSB'de tesis sayısı 950'ye çıkacak!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde parselasyon planı çalışmaları tamamlanınca tesis sayısı 950'ye çıkacak, istihdamda artış sağlanacak.

turistik tesis sayısı 2013 Haberi

turistik tesis sayısı 2013

Yabancı turist sayısında artış sürerken, satılığa çıkan turistik tesis sayısında patlama yaşanması dikkat çekiyor. Türkiye'de satılık turistik tesis sayısındaki artış 2013'te, bir önceki yıla göre yüzde 77 artış gösterdi. Satışa sunulan turistik tesisler arasmda tatil köyleri, butik oteller ve apart oteller bulunuyor. Satılık turistik tesis ilanları en çok Antalya, İzmir, Muğla, Aydm ve İstanbul illerinde dikkat çekiyor. Öte yandan Balıkesir, Mersin ve Çanakkale'de de her ay çok sayıda satılık turistik tesis ilanı yayınlanıyor. Satılık otel fiyatlarına bakıldığında İstanbul'da rakamlar 55 milyon Euro'ya kadar çıkıyor. İzmir'deki güncel satılık otel ilanları arasmda en yüksek fiyat 8 milyon TL'yi bulurken, Antalya'da 3 milyon Euro, Muğla'da 16 milyon Euro'ya ulaşıyor. 


Yeni Mesaj...