20 / 05 / 2024

turistler neden istanbulu tercih ediyor

turistler neden istanbulu tercih ediyor

ABD’li Business Insider sitesi, 2014'ün en popüler turizm adresi seçilen İstanbul'un birinci olmasını sağlayan nedenleri sıraladı..

Batman'da bozuk yollar tepkilere neden oluyor!

Kronikleşmiş sorun haline gelen bozuk yollar, tepkilere neden olurken halk artık bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Özellikle kış aylarında daha fazla ortaya çıkan yol sorunu, Batmanlıları adeta çileden çıkardı.

Konut fiyatları neden yükseliyor?

Milat gazetesi yazarı Yusuf Girayalp Atan, "Konut fiyatları neden yükseliyor?" başlıklı köşe yazısında, sektördeki gelişmeleri değerlendirdi. İşte Atan'ın Milat gazetesinde yer alan bugünkü yazısı...

Donald Trump neden popüler?

Cumhuriyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından olan Doğan Satmış, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump'ın neden popüler olduğundan bahsetti. İşte Doğan Satmış'ın o yazısı...

Akkuyu Nükleer Santrali neden iptal edilmiyor?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Necati Özkan Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin neden iptal edilmediğini ele aldı. İşte Necati Özkan'ın o yazısı...

Çevreci örgütler RES'lere neden dava açıyor?

Çeşme ve Karaburun’da son bir yılda RES yani ‘Rüzgar Enerji Santrali’ sayısı tam anlamıyla patladı. En temiz enerji olmasına rağmen, çevreci örgütler ve köylüler, RES’lere karşı dava açıyor. Peki ama neden?

İBB'nin Aralık ayındaki tartışmalara neden olan 5 imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yılın son ayını da rant odaklı imar planı teklifleriyle geçirdi. Aralık ayı meclis oturumlarında sert tartışmalara neden olan 5 karar özetle şöyle:

N.Ziya Mescioğlu: Bursa inşaatta neden uluslararası olmasın?

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Ulusal ve uluslararası birçok fuara gidiyoruz. Yeni trendlerle izledikleri yolları inceliyoruz. Bursa otomotivde tekstilde uluslararası olabiliyorsa inşaatta neden olmasın” dedi.

Şahinbey Meclisi’nde imar değişikliği tartışmalara neden oldu!

Şahinbey Meclisi’nde Binevler Mahallesi’ndeki imar değişikliği tartışmalara neden olurken, CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç, “1/25.000 plan Büyükşehir Belediyesi’nde askıdayken siz askı süresi bitmeden itirazlar gelmeden yeni planlama getiriyorsunuz.”dedi

Emlak Franchise diğer Franchise'lardan neden daha mantıklı?

Franchise sistemi iş kurma için ideal olmakla birlikte, sektör seçimi asıl önemli konudur. Doğru bir sektörde yer almak, iş başarısızlığı ihtimalini de en aza indirecektir. Peki Emlak Franchise diğer Franchise'lardan neden daha mantıklı?

Konut satışları neden hızla yükseliyor?

İnsanın aklına şu sorular geliyor; Büyüyemeyen bir ekonomide bolca konut stoku ve arz fazlasına rağmen konut satışları ve özellikle de fiyatları neden bu kadar hızlı yükseliyor?

Kredi notu neden düşer?

Kredi kullanım aşamasında banka ilk olarak tüketicinin kredi notunu sorgular. TC kimlik numarası ile yapılan bu sorgulamaya KKB Sorgulaması denir. Peki kredi notu neden düşer?

Ceylanpınar Küçük Sanayi Sitesi neden bitmedi?

Ceylanpınar'da Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımı için ismini duyuran Sanax İnşaat A.Ş neden bu kadar reklam kampanyalarının peşinde? Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız "Sanayi Sitesi neden bitmedi?

Konut kredisi faizleri neden yükseldi?

Artan terör saldırıları ve döviz kurları, seçim öncesinde 0.90 oranında seyreden banka faiz oranlarında adım adım yükselmelere neden oldu. Vatandaşın son yıllarda fazla rağbet gösterdiği konut kredilerinde de durum değişmedi.

turistler neden istanbulu tercih ediyor Haberi

turistler neden istanbulu tercih ediyor

2014'ün en popüler turizm destinasyonu seçilen İstanbul'un birinci olmasının nedenleri sıralandı.


ABD’li Business Insider sitesi, 2014'ün en popüler turizm adresi seçilen İstanbul'un birinci olmasını sağlayan nedenleri sıraladı. İşte Business Insider’a göre ‘İstanbul cazibesi’nin ana başlıkları: 

- Yürüyüş merkezi olarak İstiklal Caddesi. - Ucuz karın doyurma aracı simitler. - Tünel Meydanı. - İstiklal Caddesi üzerindeki Mısır Apartmanı ve modern sanat galerileri. - Eşsiz manzaralı lokantalar. - Günbatımının izlenebileceği teras barları. - Tarihi yapısını koruyan Galata Kulesi. - Geceleri ortaya çıkan sokak yemekleri. - Ve kebaplar…


Modern Sanatlar Müzesi de listede


- Business Insider’a göre Modern Sanatlar Müzesi'nin sunduğu görsel şölen,  Çukurcuma ve Cihangir'in antikacıları ve kafeleri, İngilizce ve farklı dillerde kitapların bulunabileceği sahaflar da İstanbul’u öne çıkarıyor.


Neden istanbul? 


Fiyat olarak yabancılara uygun, oteller ve her...