30 / 04 / 2024

turistlerin ortamala harcama miktarı

turistlerin ortamala harcama miktarı

Turizmci, hizmetleri çeşitlendirememenin sıkıntısını yaşıyor. 2003’te 16,3 milyon olan turist sayısı 10 yılda 39,2 milyona çıkarken, turist başına ortalama harcama miktarı 850 dolardan 824’e geriledi...

2023’ün ilk 9 ayında yüksek kurla birlikte yabancı turistlerin harcamaları da arttı!

Mastercard'ın 2023'ün ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladığı rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artarken, işlem yapan kart sayısında ise yüzde 25 artış görüldü.

Mastercard ‘2023 Türkiye Turizm’ verilerini açıkladı! İngiliz turistler bu yıl kesenin ağzını açtı!

Mastercard, 2023 yılının ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladı. Rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterdi.

Garanti BBVA kredi kartı harcama verilerini açıkladı!

Garanti BBVA Kurban Bayramı kredi kartı harcama verilerini açıkladı. İşte harcamalara ilişkin tüm detaylar...

Yabancı turistlerin gözde mekanında büyük arsa satışı! İş insanları bu ihalenin peşinde…

Mülkiyeti belediyeye ait olan ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan ilçede arsa satışı yapılacak. İş insanlarının merak ettiği ihalenin detayları belli oldu. İşte ayrıntılar…

Süper Lig'de harcama limitleri açıklandı; İşte tüm takımların harcama limitleri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni sezon öncesi takımların harcama limitlerini açıkladı.  TFF'nin açıkladığı tabloda yüksek harcama limiti Galatasaray'ın oldu. İkinci sırada ise Fenerbahçe var. İşte detaylar...

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

Kredi kartı ile harcama miktarı değişti! İşte detaylar!

Kredi kartı ile harcama miktarında değişikliğe gidildi. İşte BDDK’nın aldığı önlemler dahilinde değişen harcama miktarı!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

En çok harcama kiraya yapılıyor!

Türkiye İstatistik kurumunun açıkladığı son verilere göre; yıllar içerisinde hane halkında en çok harcama kiraya yapıldı.

Konut harcama grubunda yüzde 14,52 artış!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, nisan ayı ana harcama gruplarında fiyat değişimleri belli oldu. Buna göre, konut grubunda yüzde 0,32 düşüş gözlendi, yıllık bazda ise konut harcama grubunda yüzde 14,52 artış gözlendi...

Apartman yöneticisi harcama yaparken nelere dikkat etmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat malikleri kurulu kararı olmadan harcama yapmış olan yönetici, genel kurulda ibra olduktan sonra hâlâ sorumlu tutulabilir mi? Bu harcamalar için onay almış kabul edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Toplanan deprem vergisinin 8.3 katı harcama yapıldı!

İletişim Başkanlığı, Twitter hesabından 2003-2020'de deprem bölgelerine yapılan harcama verilerine ilişkin paylaşım yaptı...

Turistlerin gözdesi günlük kiralık evler oldu!

Otel fiyatlarını yüksek bulan turistlerin yeni gözdesi günlük kiralık evler oldu. Beyoğlu/Galata bölgesi turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri haline geldi.

turistlerin ortamala harcama miktarı Haberi

turistlerin ortamala harcama miktarı

Turizmci, hizmetleri çeşitlendirememenin sıkıntısını yaşıyor. 2003’te 16,3 milyon olan turist sayısı 10 yılda 39,2 milyona çıkarken, turist başına ortalama harcama miktarı 850 dolardan 824’e geriledi. Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak, gelirin artması için kültür, kış, sağlık turizmi gibi alanlara ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.



Coğrafi konumu sebebiyle turist sayısını her geçen gün artıran Türkiye, turistlere para harcatma noktasında aynı başarıyı sergileyemedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) verilerine göre sektör, 2003 yılında 16,3 milyon olan turist sayısını, geçen yıl itibarıyla 39,2 milyona çıkarmayı başardı. Turist sayısındaki artışa karşılık, 2003’te 850 dolar olan turistlerin yaptığı ortalama harcama tutarı geçen yıl 824 dolara geriledi. Türkiye’nin önde gelen turizm şirketlerinden Nüanstur’un Genel Müdürü Güngör Kabak, Türkiye’nin kasasına 35,5 milyon turistten koyduğu 25 milyar doları Avusturya’nın...